News Flash:

Riscurile folosirii betisoarelor de urechi. Vezi cum se face corect igiena urechii

8 Martie 2016
6332 Vizualizari | 0 Comentarii
betisore la ureche

Cerumenul care se formeaza la nivelul timpanului se elimina natural din canalul auditiv, catre exteriorul urechii. Doar acesta zona, exteriorul urechii, este recomandabil a fi curatata cu betisoarele de urechi. 

Potrivit specialistilor ORL-isti, daca folosim betisoarele pentru interiorul urechii, nu facem decat sa impingem "ceara" catre membrana timpanica, fapt ce va duce la o senzatie de ureche infundata, jena locala si o scadere a acuitatii auzului, iar daca betisoarele vor fi folosite excesiv, acest lucru va duce la traumatisme ale conductului auditiv externperforarea timpanului sau provocarea unor infectii locale sau a otitelor externe. 

Lucruri interzise in curatarea urechilor
Medicii mai interzic folosirea de obiecte ascutite, ca agrafele, substantele de curatat sau apa oxigenata, dar si folosirea in exces a betisoarelor de urechi.  

Apa calda si sapunul perfecte pentru curatarea pavilionului
Medicii ORL-isti recomanda ca igiena urechilor celor mici, dar si a celor mari, sa se faca cu apa calduta si sapun, insa numai la nivelul pavilionului urechii externe si zilnic. Iar urechile vor fi sterse cu ajutorul unui prosop curat. Ei recomanda sa se evite zona interna a urechii si sa se puna accent doar pe zona externa. 

In cazul in care apare dopul de ceara, mergeti la un medic care va sti sa indeparteze problema. Nu incercati acasa sa indepartati dopul, prin metode empirice. 


cerumenul perforarea timpanului infectii locale igiena urechilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005411 (s)