News Flash:

Rezultatele anchetei DSP Arges: Apa e potabila si laptele praf este in standarde

15 Februarie 2016
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
apa robionet
DSP Arges a informat luni ca in ultimele patru zile niciun copil din judet nu a fost transferat la spitale din Bucuresti cu boala diareica complicata si ca din probele de apa recoltate de la domiciliile copiilor internati rezulta ca in aproape toate cazurile aceasta era potabila.
​"Restul pacientilor prezenti la unitatile sanitare din judetul Arges in ultimele 24 de ore, se incadreaza in media zilnica, specifica sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice varstei', precizeaza DSP Arges.
Din probele recoltate de DSP Arges de la domiciliul copiilor internati in Bucuretti, de la Spitalul de Pediatrie Pitesti, din alimente si apa din retea si imbuteliata, care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, inainte de aparitia simptomatologiei a rezultatat ca apa era potabila, cu exceptia celei de la o gospodarie particulara din Maracineni si de la un izvor public din Stefanesti.
In ambele cazuri parintii au declarat ca apa este folosita doar "la prepararea supelor" sau ca nu a fost folosita.
De asemenea, s-a constatat ca apa minerala necarbogazoasa recoltata de la Lidl si Kaufland este potabila, mai spune DSP Arges.
DSP Arges mai informeaza ca probele de lapte praf recoltate din farmacii "corespund standardelor in vigoare" si ca "microaeroflora" Spitalului de Pediatrie Pitesti "se incadreaza in limite normale".
Inca un copil din Arges a murit, luni dimineata, la spitalul "Marie Curie" din Capitala, din cauza unei infectii digestive grave, pana la acesta data inregistrandu-se alte doua decese. Zece bebelusi sunt internati, din care patru in stare grava.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008146 (s)