News Flash:

REZULTATE FINALE ALEGERI FRANTA. Emmanuel Macron si Le Pen se vor confrunta in turul al doilea al alegerilor prezidentiale

24 Aprilie 2017
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
Emmanuel Macron si Le Pen
Candidatul de centru, Emmanuel Macron, a obtinut 23,75% din voturi in primul tur al scrutinului prezidential din Franta, urmat la mica distanta de reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen, care a primit 21,53 %, conform rezultatelor finale comunicat de Ministerul francez de Interne, potrivit Reuters.
UPDATE 7.50 Emmanuel Macron cere sprijinul patriotilor impotriva amenintari reprezentate de nationalisti
Emmanuel Macron, candidatul organizatiei civice In Miscare! (En marche!, liberal-sociala), face un apel la patrioti sa-l sustina in cel de-al doilea tur al scrutinului prezidential unde se va confrunta cu Marine Le Pen, autoproclamata "candidata poporului", informeaza agentia de stiri Reuters.
"Vreau sa fiu presedintele patriotilor impotriva amenintari reprezentate de nationalisti", a declarat Macron in seara alegerilor.
"Intr-un singur an am schimbat fata politicii franceze", a mai declarat politicianul in discursul sustinut in fata membrilor organizatiei civice In Miscare! En marche!, liberal-sociala), care a fost fondat in urma cu doar un an.
Macron a mai promis ca va fi "vocea sperantei" pentru Franta si Europa.
UPDATE 7.30 Macron si Le Pen se vor confrunta in turul al doilea al alegerilor prezidentiale-rezultate finale
Candidatul de centru, Emmanuel Macron, a obtinut 23,75% din voturi in primul tur al scrutinului prezidential din Franta, fiind urmat de reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen, care a primit 21,53 %, conform rezultatelor finale comunicat de Ministerul francez de Interne, potrivit Reuters.
François Fillon, candidatul formatiunii Republicanii (LR, centru-dreapta) se claseaza pe locul al treilea, cu19,91% din voturi, fiind urmat de Jean-Luc Mélenchon, candidatul miscarii civice France Insoumise (Franta Nesupusa, extrema-stanga), cu 19,64%.
Socialistul Benoit Hamon a luat 6,35% din voturi.
Prezenta la urne a fost de 78,69% din totalul persoanelor cu drept de vot, informeaza cotidianul Le Figaro.
UPDATE 22:29 Le Pen se autoproclama "candidatul poporului"si promite sa elibereze francezii de elitele arogante
Marine Le Pen, liderul partidului populist Frontul National, a multumit "alegatorilor patrioti" pentru "rezultatul istoric" si a promis ca "va elibera poporul francez de elitele arogante", relateaza BBC News online.
UPDATE 22:04 François Fillon, clasat pe locul al treilea potrivit sondajelor realizate la iesirea de la urne, a anuntat ca va vota cu Emmanuel Macron la cel de-al doilea tur de scrutinului prezidential din Franta, noteaza Le Figaro.
In primul discurs dupa infrangerea sa in primul tur al prezidentialelor, Fillon a anuntat ca va vota cu Macron, care se va confrunta cu Marine Le Pen in cel de-al doilea tur al alegerilor, programat pentru data de 7 mai.
Fillon a avertizat impotriva pericolului reprezentat de extremism, adaugand ca victoria lui Le Pen ar reprezenta un esec pentru Franta.
UPDATE 21:06 Macron si Le Pen, pe primele locuri 
François Fillon, candidatul formatiunii Republicanii (LR, centru-dreapta) se claseaza pe locul al treilea, cu 19,5% din sufragii, la egalitate cu Jean-Luc Mélenchon, candidatul miscarii civice France Insoumise (Franta Nesupusa, extrema-stanga).
Socialistul Benoit Hamon a luat doar 6,2% din voturi, potrivit unui realizate la iesirea de la urne de Ipsos-Sopra Steria pentru Le Monde, France Télévisions, Radio France.
Un alt sondaj de opinie, realizat de Institutul Elabe pentru postul BMFTV, indica rezultate aproximativ similare, cu Macron avand 23,7% din voturi, urmat de Le Pen cu 22%. Fillon si Jean-Luc Mélenchon sunt la egalitate, tot cu 19,5%.
Un exit-poll realizat de Kantar Sofres-OnePoint pentru cotidianul Le Figaro ii plaseaza pe Macron si Le Pen la egalitate, cu 23%, in timp ce Fillon si Jean-Luc Mélenchon au amandoi 19%.
Sondajele de opinie realizate la iesirea de la urne indica clar faptul ca niciun candidat nu a reusit sa obtina victoria din primul tur, astfel ca primii doi clasati urmeaza sa se confrunte in cel de-al doilea tur de scrutin, programat pentru data de 7 mai.
Prezenta la urne a fost, conform datelor sondajelor la iesirea de la urne, de 80% din totalul persoanelor cu drept de vot.
UPDATE 19:46 Macron si Le Pen, clasati pe primele locuri, potrivit unor exit-poll-uri realizate la mijlocul zilei
Emmanuel Macron si Marine Le Pen se claseaza pe primele locuri in turul intai al alegerilor prezidentiale din Franta, potrivit unor sondaje realizate la iesirea de la urne, informeaza postul public belgian RTBF.
Emmanuel Macron, candidatul organizatiei civice In Miscare! (En marche!, liberal-sociala), are 24% din voturi, urmat de Le Pen, liderul formatiunii populiste Frontul National (extrema-dreapta), cu 22%.
François Fillon, candidatul formatiunii Republicanii (centru-dreapta) se claseaza pe locul trei, cu 20,5% din sufragii, urmat de Jean-Luc Mélenchon, candidatul miscarii civice France Insoumise (Franta Nesupusa, extrema-stanga), cu 18%.
Urnele s-au deschis la ora locala 8.00 (9.00 ora Romaniei), urmand sa se inchida la ora locala 19.00 (20.00 ora Romaniei). La Paris si in alte orase mari, alegatorii isi vor putea exprima sustinerea pentru candidatii inscrisi in cursa electorala pana la ora 20.00 (21.00 ora Romaniei).
Legea electorala franceza interzice publicarea de exit-poll-uri inainte de incheierea procesului de vot.
UPDATE 15:07 Votul a fost reluat la sectia din estul Frantei evacuata din cauza unui vehicul suspect
Genistii au inspectat vehiculul si au anulat alerta in scurt timp, astfel ca procesul de vot a fost reluat, relateaza BBC News online.
Publicatia L'Est républicain a relatat ca in masina a fost descoperita o pusca.
Pana in acest moment, nu exista informatii in legatura cu persoanele aflate in vehicul, care ar fi fugit, lasand motorul pornit.
14.00 Sectie de vot din estul Frantei, evacuata din cauza unui vehicul suspect. Autoritatile au evacuat o sectie de vot din orasul Besançon dupa ce in zona a fost gasit abandonat un vehicul furat, a declarat un oficial din cadrul Ministerului francez de Interne, care a precizat ca o echipa de genisti a fost chemata pentru a cerceta vehiculul, relateaza Reuters online.
Vehiculul suspect avea numere de inamtriculare false, iar motorul era pornit, a adaugat oficialul.
Grupaj realizat de Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006475 (s)