News Flash:

Revolutionarii s-au reunit in cladirea Operei si au rememorat momentele din decembrie 1989: "VICTORIE!"

17 Decembrie 2014
1219 Vizualizari | 0 Comentarii
Alesii Timisoarei au fost convocati marti intr-o sedinta extraordinara de consiliu local, alaturi de revolutionari, o sedinta festiva dedicata comemorarii eroilor martiri si aniversarii a 25 de ani de la inceperea Revolutiei, la Opera. Asociatiile de revolutionari au primit de la primarul Nicolae Robu monede aniversare din argint. Revolutionarii au rememorat acele vremuri, s-au si huiduit unii pe altii, dar s-au si aplaudat, iar unii dintre ei au concluzionat ca nu ii multumeste viata in Romania de astazi. Robu promite in continuare ca Timisoara va avea un muzeu adevarat al Revolutiei...

Ce le-a promis Iohannis timisorenilor, daca-l vor alege presedinte

Klaus Iohannis va veni la Timisoara pe 16 decembrie
 
La sedinta de consiliu local organizata la Opera au participat atat revolutionari din Timisoara, cat si revolutionari din Bucuresti, Slatina, Sibiu, Craiova, Targoviste Constanta si alte orase ale tarii.
Primarul Nicolae Robu a inmanat asociatiilor de revolutionari monede aniversare batute in argint. Au fost si unele care au refuzat distinctia, cum ar fi Asociatia 17 Decembrie 1989, dar si persoane din sala care i-au contestat si huiduit pe unii dintre beneficiari. „E o rusine ce faceti!”, s-a strigat din sala atunci cand pe scena a fost chemat reprezentantul Asociatiei Fratia Balconul Operei, de exemplu.
„Luam lista asa cum este ea oficiala, meritele le cunoasteti dumneavoastra mai bine decat noi”, a incercat sa explice Robu. Reprezentantul asociatiei a explicat ca aceasta a luat fiinta in urma dezmembrarilor aparute in sanul revolutionarilor.
„Nu trebuia sa fim noua asociatii, una trebuia sa fie: Revolutia Romana din Timisoara”, a spus el, citat de tion.ro.
In sala mare a Operei s-a scandat „Victorie”, „Timisoara” si „Libertate te iubim, ori invingem ori murim”.
„Noi atunci in '89 am strigat „Libertate te iubim, ori invingem ori murim”. Oare noi avem in momentul de fata libertatea pe care ne-am dorit-o? Credeti-ma ca plang in mine cand vad batranii nostri care mor fara medicamente, cand mamele noastre, sotiile noastre ajung slugi in occident pentru bani, iar copiii nostri mor acasa. Pentru mine libertatea inseamna ca noi romanii sa fim demni in tara noastra, sa avem cu ce ne plati taxele si impozitele, sa avem ce sa punem pe masa de Craciun! Oare noi, care ne-am pus pe altarul Revolutiei, suntem multumiti?”, a intrebat audienta Petre Borosoiu, de la Asociatia Revolutionara „Fratie, Egalitate, Colaborare si Cooperare”. Iar raspunsul care s-a auzit din sala a venit prompt: „Nu!”.
Primarul a fost intrebat ce se intampla cu intrarile in oras, care ar fi trebuit sa fie refacute si pe care trebuia sa stea scris „Timisoara, oras martir al Revolutiei”. Edilul a afirmat ca la intrarea in oras va sta scris pana la urma „Timisoara, orasul initierii Revolutiei din Decembrie 1989”.

alesii timisoarei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005978 (s)