News Flash:

REVOCARE Kovesi. DNA reactioneaza dupa decizia CCR: Este momentul sa tragem un semnal de alarma

31 Mai 2018
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3

Procurorii DNA transmit ca sunt ingrijorati "fata de potentiala afectare a statutului de independenta a procurorilor", reactia venind dupa ce CCR a dispus emiterea decretului de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA.
"In contextul discutiilor generate de comunicatul emis de Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) la data de 30 mai 2018, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita punctul de vedere exprimat de procurorii D.N.A. Este momentul sa tragem un semnal de alarma si sa ne exprimam ingrijorarea fata de potentiala afectare a statutului de independenta a procurorilor, care reprezinta o premisa esentiala a luptei impotriva coruptiei. Fara garantiile legale existente in prezent, lupta impotriva coruptiei nu ar fi fost posibila, iar pierderea acestor garantii risca sa afecteze grav investigatiile desfasurate de procurorii anticoruptie", transmit procurorii.

Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit, cu majoritate de voturi, existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministrul justitiei si Presedintele Romaniei, generat de refuzul sefului statului de a da curs propunerii de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kövesi.

Curtea Constitutionala a aratat, in comunicatul oficial privind decizia de existenta a conflictului institutional intre presedinte si ministrul Justitiei, ca seful statului urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.


"Presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kövesi. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Presedintelui Romaniei, prim-ministrului Guvernului Romaniei si Ministrului Justitiei si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se arata in comunicatul Curtii Constitutionale.


procurorii dna codruta kovesi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007343 (s)