News Flash:

REVIN NINSORILE SI VISCOLUL!

16 Ianuarie 2017
1145 Vizualizari | 0 Comentarii
viscol zapada
Precipitatiile sub forma de ninsoare si vantul puternic revin, incepand de luni seara, in Banat,Oltenia, Muntenia si Dobrogea, cu intensitate mare in partea de sud, in judetele din Lunca Dunarii, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).
“Vreme rece in mare parte din tara, geroasa dimineata si noaptea in majoritatea zonelor, dar indeosebi in partea de nord si de centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 7 si 3 grade iar minimele in general intre minus 14 si minus 4 grade. Inca de maine seara, maine noapte (n.r.- luni noapte) se va innora in cea mai mare parte din tara si va ninge in Banat, Oltenia, Muntenia si in Dobrogea, cu o intensitate mai mare in extremitatea sudica., spre Lunca Dunarii. Aici sunt vizate judetele de la Lunca Dunarii, cele de jos- Teleorman, Giurgiu. Vor fi si intensificari ale vantului cu viteze de 45-55 km/h in zonele in care va ninge. In sudul Banatului, in Baragan si in Dobrogea vor fi si rafale chiar de peste 60km/h. Luni noaptea in estul Dobrogei, deci zona litoralului, vor fi si precipitatii mixte si conditii de polei. Vor scadea in intensitate din cursul zilei de miercuri. Dupa care ramane vreme rece, geroasa dimineata si noaptea in mare parte din tara si ninsori slabe doar izolat tot indeosebi in partea de sud”, a declarat meteorologul ANM Oana pentru MEDIAFAX.
In contextul avertizarilor facute de meteorologi, pregatiri se fac si la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Fortele de interventie in cazuri de urgenta sustin ca sunt pregatite la nivelul fiecarui judet unde s-ar putea instala o astfel de situatie.
"Ca urmare a avertizarilor meteo vor fi activate grupele operative si Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta de la nivelul fiecarui judet, astfel incat sa se poata interveni operativ in sprijinul populatiei. In prima faza, sunt luate masuri preventive in scopul protejarii vietii oamenilor. Cetatenii sunt rugati sa anunte situatiile de urgenta la 112 pentru ca autoritatile sa poata interveni. De asemenea, sunt rugati sa respecte intocmai indicatiile si recomandarile autoritatilor, pentru a evita sa se puna in pericol", se arata intr-o informare remisa duminica agentiei MEDIAFAX.
Politistii de la Rutiera vin, duminica, cu o serie de recomandari pentru soferii care pleaca la drum luni, dar si pentru pietoni.
"Va recomandam sa va informati cu privire la conditiile meteo din zonele in care urmeaza sa va deplasati si sa va echipati masina corespunzator. Nu plecati la drum fara anvelope de iarna!(...)Daca partea carosabila este umeda ori acoperita cu polei sau zapada, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare, in astfel de conditii, este mult mai mare.In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile, sub forma de lapovita sau ninsoare, precum si vantul puternic pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile. De asemenea, nu va angajati in depasirea coloanelor de autovehicule.In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza ploii/lapovitei/ninsorii, folosirea luminilor de catre toti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers", se arata in informarea Inspectoratului General al Politiei Romane.
Politistii le recomanda pietonilor sa aiba atentie sporita in caz de viscol, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului, si sa se asigure inainte de traversarea drumurilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006704 (s)