News Flash:

Revin NINSORILE! Ploi, ninsori si vant in toata tara, de vineri pana duminica

23 Ianuarie 2015
1302 Vizualizari | 0 Comentarii
Meteorologii au atentionat ca, de vineri seara pana duminica dimineata, va ploua in cea mai mare parte a tarii, in Banat si Oltenia cantitatile de precipitatii vor depasi 15-20 l/mp, in zona montana, in Moldova si local in Transilvania va ninge, iar vantul va atinge la rafala viteze de 70-80 km/h.
Potrivit informarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, de vineri, ora 18.00, pana duminica, la ora 10.00, vor fi precipitatii in cea mai mare parte a tarii, la inceput sub forma de ploaie, iar la munte, treptat vor predomina ninsorile.
In cursul noptii de sambata spre duminica, precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in cea mai mare parte a Moldovei, local in Transilvania si pe spatii restranse in rest.
In Banat si Oltenia, cantitatile de precipitatii vor fi mai abundente si vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat, in zona deluroasa si montana aferenta, 30-40 de litri pe metru patrat.
In Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari mai ales pe creste, cu viteze ce vor depasi la rafala 70-80 de kilometri pe ora, viscolind si spulberand zapada.
Intensificari ale vantului se vor semnala, local, in regiunile sudice si pe arii restranse in centru, cu viteze de 45-55 de kilometri pe ora si izolat peste 55-65 de kilometri pe ora.
In cursul zilei de duminica si in noaptea de duminica spre luni va mai ninge in zonele montane, iar in restul teritoriului vor fi precipitatii mixte.
In regiunile sudice si estice se vor cumula cantitati de precipitatii in jurul a 10 litri pe metru patrat, se mai arata in informarea ANM. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006414 (s)