News Flash:

Retete pentru SUC DE RIDICHE sau de VARZA si INHALATII CU PLANTE. Totul pentru tratarea racelii

4 Decembrie 2014
1299 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru tusea si raguseala care nu mai trec de mare ajutor va pot fi ceaiurile facute din ridiche neagra, cel de varza alba, ambele amestecate cu miere, ca si sucul de ceapa. Produsle naturiste nu inlocuiesc tratamentele medicale. Sunt doar adjuvante.

- Sucul de ridiche negra cu miere. Ridichiile trebuie date si prin razatoare si prin masina de tocat dupa ce au fost curatate de coaja. Stoarceti ridichile iar sucul rezultat puneti-l intr-un vas emailat si amestecati-l cu miere (jumatate de pahar de suc de ridiche si o jumatate de pahar de miere) si pastrati-l la frigider. Copiii trebuie sa consume intre una si doua lingurite iar adultii, 1-2 linguri, de trei ori pe zi, pana cand tusea si raguseala dispar.

- Sucul de varza alba cu miere ajuta la expectoratie. Se face din varza proaspata, care se curata de foile exterioare, se spala si se scurge de apa. Tocati mai intai varza cu cutitul iar apoi dati-o de doua ori prin masina de tocat si stecurati-o. In suc se adauga miere dupa gust. Se patreaza la frigider insa nu mai mult de 24 de ore. Pana la vindecarea bronsitei se recomanda 5-6 linguri pe zi.

- Sucul din ceapa uscatase face din circa 100 de grame de ceapa (bulb). Dupa ce a fost spalata, ceapa se marunteste, se da prin razatoare si prin masina de tocat. Se stoarce si se separa sucul. Se ia cate o lingurita, de trei ori pe zi, pana la ameliorarea bolii.Inhalatii pe baza de plante

Inhalatiile de musetel, levantica, cimbru actioneaza asupra organismului prin fluidificarea secretiilor bronhice, ceea ce duce la usurarea expectoratiei.

Luati parti egale din urmatoarele plante: musetel, lenvantica, cimbru, izma, rozmarin, frunze si ramuri tinere de pin de munte. Din amestec folositi doua linguri la un litru de apa fierbinte, pe care-l puneti intr-un vas smaltuit, cu gura larga. Persoana bolnava se aseaza in fata vasului, aplecandu-se cu capul deasupra lui si se acopera cu un prosop de baie. Atata timp cat din bol ies aburi se aspira pe nas si pe gura, alternativ, timp de 20-30 minute. Dupa ce prosopul este dat la o parte se sterge fata cu o carpa umeda, uscandu-se apoi cu un prosop, acesta lasandu-se ceva timp pe cap, pana se racoreste. Se recomanda doua inhalatii pe zi, una dintre ele seara, inainte de culcare. In plus, se mai pot folosi la inhalatii si uleiul de brad, de pin sau de molid, datorita efctelor antiinflamatorii si antiseptice asupra cailor respiratorii. Puneti cateva picaturi de ulei intr-un vas cu apa fierbinte si aspirati adanc vaporii degajati. Pe langa aceste uleiuri mai puteti apela si la uleiul de ienupar (are efect calmant) sau de isop, folosindu-l in acelasi mod (se pun cateva picaturi intr-un vas cu apa fierbinte si se inspira adanc. Se recomanda inhalatii de 2-3 ori pe zi). (sursa: doctorulzilei.ro)

tusea raguseala ridiche neagra varza alba miere ceapa adjuvante
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1898 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009015 (s)