News Flash:

Reteta zilei: Tort de clatite cu ciuperci

10 Iunie 2014
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru o masa cu oaspeti de soi sau pentru un rasfat de weekend, pregateste reteta de tort de clatite!
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 6-8.
Complexitate: mediu
Ingrediente
150 g faina
1 ou
100 ml apa minerala
300 ml lapte
sare
Pentru umplutura:
1 ceapa
6-7 ciuperci
50 g bacon
sare, piper
Pentru sos:
1 lingura cu unt
50 ml smantana de gatit
50 g parmezan ras
1 lingurita cu amidon
Mod de preparare
1. Prepara mai intai clatitele: amesteca laptele cu faina cat sa nu ramana cocoloase, adauga apa minerala, oul si un praf de sare. Incinge o tigaie, unge-o cu ulei, toarna aluat cu un polonic. Cand se ia usor (dureaza un minut), intoarce si prajeste pe partea cealalta. Ies vreo 12 clatite din cantitatea asta.
2. Urmeaza umplutura: toaca marunt ceapa, ciupercile si baconul si pune-le, impreuna cu un praf de sare, intr-o tigaie de teflon incinsa. Lasa pe foc, amestecand continuu, pana ce scade apa lasata de ciuperci. Condimenteazaƒ dupa gust cu piper negru proaspat macinat.
3. Sosul se prepara rapid: pune untul la incins, adauga smantana ai parmezanul. Amesteca, apoi adauga amidonul. Daca ti se pare ca e prea gros, adauga un pic de lapte.
4. Monteaza tortul. Pentru ca ai 12 clatite, e mai bine sa faci doua, sunt mai aratoase pe masa. Asadar, o foaie de clatita, un pic de umplutura, sos si tot asa pana ce se termina cu foile de clatita. Serveste cu foi de radicchio ca decor. Tortul e bun cald, dar si rece.
Truc. Pune in sosul alb un pic de branza de burduf - o lingura e de ajuns. Sosul iese mai interesant, mai picant, tocmai bun pentru un pahar cu vin alb. Ecuisine.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0946 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012501 (s)