Supa de ardei
Ingrediente
2 linguri ulei
2 cepe mari
3-4 catei de usturoi
100 mililitri vin alb sec
8-10 ardei grasi rosii sau gogosari
2 linguri cimbru proaspat tocat foarte marunt
sare si piper
2 linguri de smantana pentru servit
Mod de preparare
1. Incepe prin a pune ulei la incins, intr-o tigaie incapatoare, apoi adauga ceapa tocata marunt si un praf de sare. Gateste ceapa pana devine usor aurie. Adauga usturoiul tocat marunt si lasa pe foc inca un minut-doua. Stinge cu vin.
2. Adauga piper, cimbrul tocat marunt, iar la final pune ardeii tocati in bucati potrivite.
3. Lasa totul impreuna circa 10 minute, la foc moale cu capac, dupa care rastoarna legumele intr-o oala cu apa (un litru si jumatate) care clocoteste.
4. Acopera si fierbe supa de ardei rosii circa 30 de minute. Cand ardeii sunt bine fierti da deoparte si lasa sa se racoreasca putin.
5. Cu un blender vertical transforma totul in crema. Daca este prea groasa pentru gustul tau, adauga putin lapte combinat cu apa.
6. Gusta si potriveste de sare si piper.
7. Serveste cu smantana si paine proaspata.
Comentarii (0)