News Flash:

Reteta de mici pe care o cautam de ani de zile, pe care o faceau batranii nostri – reteta originala

19 Octombrie 2017
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
mici
Asta e cea mai veche reteta de mici pe care poporul roman o are. Desi, dupa cum e normal, fiecare zona, fiecare gospodar a adaptat reteta dupa propriul gust, asta e reteta la baza careia stau toate cele de acum. Fa micii romanesti de casa, asa cum o faceau stramosii nostri, e atat de simplu!
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 15 min
Gata in: 45 min
INGREDIENTE
– 500 g carne tocata (mix vita, porc, chiar si oaie)
– 200 ml zeama de oase de vita
– 3 catei de usturoi
– 1/2 lingurita de bicarbonat
– Condimente (cantitatea o stabilesti dupa propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin
PREPARARE
1. Desi carnea este deja tocata, de preferat ar fi sa o mai dai printr-un robot sau o masina de tocat. Condimentele vor patrunde mai bine intr-o pasta mai moale. Amesteca bine, adaugand treptat zeama de oase.
2. Adauga condimentele, amesteca energic. Adauga usturoiul, amesteca din nou energic. La final, adauga si bicarbonatul. Daca vrei, poti sa si gusti, ca sa potrivesti cum trebuie aromele.
3. Cel mai important lucru, secretul unei paste de mici cat mai gustoase? Nu trebue sa ii pui imediat pe gratar! Formeaza micii si lasa-i in frigider intre 3 si 24 de ore, ca sa se patrunda bine carnea de condimente.
4. Ca sa aiba crusta rumena si interior suculent, micii trebuie pusi cand gratarul/tigaia sunt bine incinse. Se prajesc intai cate 2 minute pe fiecare parte. Mai lasa-i cel mult 10 minute si scoate-i rapid, nu vrei sa devina fazi si uscati!
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006157 (s)