News Flash:

RETETA BUNICII: CORNULETE DELICIOASE cu suc de portocale, gem de prune si nuca

25 Februarie 2017
1006 Vizualizari | 0 Comentarii
cornulete reteta
CORNULETE DELICIOASE cu suc de portocale, gem de prune si nuca
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
550 gr faina,
1 plic drojdia uscata (7 gr),
150 ml suc de portocale proaspat stors,
120 ml apa minerala calduta,
60 ml ulei,
coaja rasa de la o portocala potrivita,
80 gr zahar,
un praf de sare.
Pentru umplutura:
un borcan 400 gr gem de prune,
nuca macinata.
Pentru sirop:

1 canita apa,
1 lingura plina de zahar pudra,
1 lingura ulei,
1 lingurita vanilie,
in plus zahar pentru pudrat cornurile.
MOD DE PREPARARE:
Aluat: 
Intr-un bol, cernem faina, punem drojdia, sarea, zaharul si le amestecam cu o lingura.
Sucul de portocale il amestecam cu apa minerala, incepem si turnam lichidul treptat.
Framantam bine, pana aluatul devine omogen si usor lipicios.
Punem coaja de portocala, uleiul si mai framantam cam 2 minute, pana sunt toate bine incorporate.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca cam 90 de minute, la loc caldut si ferit de curent.
Umplutura:
Cand aluatul este dospit, punem gemul intr-un bol, adaugam nuca macinata. Nuca puneti in functie de cat de gros este gemul. Al meu a fost potrivit si am pus vreo 6-7 linguri de nuca macinata. Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul. Rupem bucatele, in functie de cat de mari doriti cornurile. Eu am rupt 18 bucatele de aluat. Intindem fiecare bucata cu sucitorul, punem umplutura, apoi le rulam si presam putin capetele. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut 15-20 de minute. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana sunt bine rumenite.
Sirop:
Cat timp se coc cornurile, amestecam apa usor calduta cu zaharul pudra, pana acesta din urma este dizolvat. Adaugam uleiul, vanilia si le invartim bine. Cand sunt gata cornurile, le scoatem din cuptor si le ungem bine cu sirop. Le acoperim bine cu folie alimentara, apoi cu doua prosoape groase. Servim si calde, dar restul le pastram asa acoperite cu folie si prosoape pentru ca nu se vor intari. Le pudram cu zahar inainte de servire.     sursa: sanatatea.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005092 (s)