News Flash:

Republica "gastilor" PSD si cum Liviu Dragnea risca sa devina comestibil. EDITORIAL de Indira Crasnea

9 Ianuarie 2018
1179 Vizualizari | 0 Comentarii
Liviu Dragnea0

Lac de apa si rotindu-se ca periscopul pe deasupra microfoanelor, carmaciul "numarul doi" al PSD, Niculae Badalau (de Giurgiu) a descoperit dupa lasarea intunericului ca in PSD s-a taiat lumina democratiei interne.
Republica social-democrata a ramas in bezna dictaturii, suspendata de un fir pe care il zgaltaie ignobilul Liviu Dragnea, deocamdata carmaciul suprem. Pentru ca, din cauza negurii, Badalau (de Giurgiu) nu poate sa puna lupa si lumina pe sus-mentionatul, i-a trimis o scrisorica plina de obida. La etajul sau, ca sa nu tulbure prea tare intunericul, Dragnea a aprins becul de 50 de wati si a zis ca ravasul e bun si va fi cercetat.

Rastimp, un alt mare curajos, Mihai Tudose (de Piata Victoriei) a lasat sa se afle ca nervii i-au fost zdruncinati de claustrofobia din Trabant si vrea sa evadeze din rabla ca sa demareze in tromba. Spre Formula 1 a guvernarii. Mai mult, Tudose (de Piata Victoriei) tot da sfoara, pe la colturi, ca l-a fentat pe acelasi Dragnea printr-un viraj demn de Le Mans. Insa, din pricina luarii curentului in PSD, a nimerit nauc intr-un perete.

Scrisorelele, actele de curaj pe din dos, intalnirile tainice prin birturi si cotloane nu sunt de mirare intr-un partid bantuit de obsesia "barbatiei" si unde, la ananghie, "barbatii" se pitesc dupa pantalonii doamnelor. PSD este o paine dulce de mancat pentru psihanalisti si defularile de acolo ar fi facut deliciul marelui Freud.
Marea durere este ca personajele de mai sus si altele asemanatoare se afla in fruntea trebilor in Romania, o tara care in acte si contracte se lumineaza de la stelele Uniunii Europene si roza vanturilor a NATO. O lumina rece si pretentioasa.

Marea ironie este ca (sic) cetatenii Dragnea, Tudose, Badalau, Ciolacu, Stanescu &comp. sunt tovarasi, frati, parteneri de "gasca" si de carare. Uniti dupa principiul clasic si lucrativ "cine se aseamana se aduna". De asta, joculetele de societate cu misive si "luati Trabantul de pe mine" nu au cum sa fie convingatoare. Sunt un soi de rafuieli, dar asa, mai molcute.

Te mai uiti si cine apasa pe "play". Si apasa pentru ca pe Liviu Dragnea l-a parasit simtul masurii si cumva instinctul de conservare (sindromul Adrian Nastase, doar ca actualul presedinte al PSD e lipsit de mobilarea intelectuala si de felul de inteligenta al predecesorului sau).

Tudose, Badalau &comp.mai apasa si pentru ca sunt hamesiti (pentru sine si "gastile" lor; ce altceva se infatiseaza PSD decat o republica de "gasti"?) de ceva incomensurabil: puterea. Pana se vor ineca. E drept, politica nu e facuta de ingeri.

Oricum, daca mai continua cu jocuri si concursuri pe intuneric, Tudose, Badalau &comp. risca sa faca din Liviu Dragnea o figura comestibila. Dar nu ca sa il devoreze dumnealor la micul dejun. Ci comestibil conform filosofiei "pitipoancelor" frumusele, care se inconjoara de semene mai uratele ca sa para si mai cu nuri.

Astfel, cetateanul Liviu Dragnea risca sa devina simpaticul republicii "gastilor" PSD. Pe mana lui Tudose, Badalau &comp.

(Gasca -grup restrans de oameni uniti intre ei prin preocupari, mai ales in vederea savarsirii unor actiuni reprobabile).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005804 (s)