News Flash:

Remus Truica, din nou la DNA

29 Decembrie 2015
1131 Vizualizari | 0 Comentarii
truica
Omul de afaceri Remus Truica a venit la sediul DNA, marti dimineata, pentru a asista la o perchezitie informatica dispusa de procurori in dosarul retrocedarilor ilegale.
Procurorii DNA fac in aceste zile perchezitii informatice in dosarul privind retrocedarile ilegale in care sunt cercetati Remus Truica, printul Paul, Dan Andronic, Claudiu Mateescu, Marius Marcovici si Robert Rosu.
Astfel, acestia sunt chemati rand pe rand la sediul DNA central pentru a asista la proceduri.
Remus Truica este cercetat in arest la domiciliu in dosarul in care este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat in vederea obtinerii unor decizii de retrocedare ilegale pentru imobile din judetul Ilfov, printre care si Ferma Baneasa. Prejudiciul estimat in dosar este de peste 135 de milioane de euro.
Printul Paul, beneficiar al acestor retrocedari, este cercetat tot in arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Claudiu Mateescu si Marius Marcovici sunt cercetati sub control judiciar.
Remus Truica este acuzat de procurorii DNA de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, spalare a banilor, complicitate la abuz in serviciu si dare de mita, printul Paul, de cumparare de influenta, spalarea banilor si complicitate la abuz in serviciu, Dan Andronic, de constituirea unui grup infractional organizat, in forma aderarii, si complicitate la trafic de influenta, avocatul Robert Rosu, de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, complicitate la spalarea banilor si complicitate la abuz in serviciu, Marius Marcovici, de constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalarea banilor, iar Claudiu Mateescu, de constituirea unui grup infractional organizat, in forma aderarii, si complicitate la trafic de influenta.
Potrivit procurorilor DNA Brasov, incepand din anul 2006, printul Paul i-a promis lui Remus Truica si asociatilor lui din grupul infractional, intre care Robert Rosu, Marius Marcovici, Lucian Mateescu si Dan Andronic, o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea sau retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete sau pe langa judecatori.
Printul Paul, Remus Truica si ceilalti membri ai grupului "au ascuns natura ilicita a intelegerii, prin incheierea in 1 noiembrie 2006 a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate in proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietatii, intre printul Paul si SC Reciplia SRL, reprezentata de Remus Truica", conform DNA. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007253 (s)