News Flash:

Remedii naturiste impotriva intepaturilor de insecte

10 Noiembrie 2014
4289 Vizualizari | 0 Comentarii
Durerile, usturimile sau mancarimile provocate de intepaturile de insecte se pot combate cu remedii naturiste. Iata care sunt cele mai eficiente:

Levantica impotriva muscaturilor de paianjen

Aplicati pe zona afectata de doua-trei ori pe zi ulei volatil de levantica: se amesteca trei picaturi de ulei esential de levantica, o lingurita cu alcool si doua picaturi cu ulei esential de musetel si se aplica de trei ori pe zi pe zona cu probleme.

- Comprese cu galbenele

Galbenelele se infuzeaza (5 grame de inflorescente uscate intr-un litru de apa clocotita timp de cinci minute). Inmuiati si aplicati comprese de 3-4 ori pe zi.

Patalagina

Cu frunze de patlagina se maseaza zona afectata sau se aplica o crema cu extract de patlagina.

Ceapa ?i usturoi impotriva intepaturilor de albina

In cazul intepaturilor de albine se pot folosi frunzele de ceapa sau de usturoi, dupa ce s-a spalat locul cu apa si sapun si s-a scos si acul insectei. De semenea, se freaca doua minute locul cu pricina, apoi se infasoara frunze de varza sau de patrunjel intr-un tifon si se aplica pe locul afectat, pentru a dezinfecta si cicatriza mai repede.

Baia aromata calmeaza umflaturile

Daca ati fost intepati de tantari, iar pielea se umfla si simtiti mancarimi de nesuportat, va puteti calma neplacerea in urmatorul fel: adaugati zece picaturi de ulei de menta, cinci picaturi de ulei volatil de cimbru si 250 ml de suc de lamaie in apa de baie si cufundati-va zece minute.

- Aromaterapia, o solutie eficienta

Pentru a tine la distanta tantarii, mustele, fluturii si alte insecte ce pot patrunde vara in interiorul casei, se folosesc esente volatile de plante, care se pun in lampa de aromaterapie. Iarba de lamaie, melisa, menta, levantica si cimbrul, folosite sub forma de uleiuri esentiale pentru odorizarea locuintei, sunt foarte eficiente.

levantica galbenele patalagina ceapa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005595 (s)