News Flash:

Remedii naturiste eficiente impotriva intepaturilor de insecte

9 August 2018
1457 Vizualizari | 0 Comentarii
insecta

Oricat de mult ai incerca sa te abtii, senzatia de mancarime persista atat de mult, incat cedezi si te scarpini. Asta nu face decat sa iti agraveze si mai mult leziunile cauzate de intepaturile insecte, iar tu risti sa fii confundata cu un bolnav de varsat de vant.

Vestea buna este ca ai la indemana cateva moduri prin care sa tratezi usturimile si durerile cauzate de ganganiile infometate in aceasta perioada. Iata 11 remedii naturiste impotriva intepaturilor de insecte!
Atunci cand suntem intepati, organismul nostru nu reactioneaza atat impotriva agresiunii, a intepaturii, cat a substantelor care ajung in piele odata cu saliva tantarului. Femela de tantar ne inoculeaza niste proteine care impiedica sangele sa se coaguleze, pentru a putea fi aspirat prin trompa. Organismul reactioneaza la aceste substante printr-o reactie inflamatorie: pielea se umfla in jurul intepaturii, apare senzatia de mancarime si de usturime. Primul lucru care trebuie facut este spalarea zonei inflamate cu apa rece si cu sapun. Ulterior se poate aplica un cub de gheata ori o compresa cu apa rece, recomanda specialistii. Daca racim zona, vasele de sange se ingusteaza (acesta este raspunsul lor la frig, pentru a pastra sangele cald), asa ca ajung mai putine substante inflamatorii la locul respectiv. Ponturi antitantari -Inconjoara-te de plante care nu le plac tantarilor: lamaita, lavanda, cimbrul, galbenelele, rozmarinul, busuiocul. Planteaza-le in gradina sau asaza cateva ghivece in balcon. -Incearca lampile odorizante: adauga in apa cateva picaturi de ulei esential, aprinde lumanarea si lasa substantele active sa se evapore in aerul din camera. Cele mai recomandate uleiuri esentiale in astfel de situatii sunt cele de levantica, de eucalipt si de lamaie. -Exista bratari impregnate cu ulei esential de lamaie. Agata-le de carutul copilului sau de rucsac.

Asa tratezi intepaturile! Poti folosi uleiuri esentiale si pentru a grabi vindecarea unor blande, dar nu aplicate direct pe piele, pentru ca sunt iritante. Maseaza locul, de trei ori pe zi, cu un amestec format din doua picaturi de ulei esential la o lingurita de ulei de floarea soarelui, de migdale sau de jojoba. Simptome mai suparatoare pot avea persoanele cu pielea sensibila, copiii sau cei care sunt intepati la nivelul fetei, in apropierea ochilor. In aceste cazuri, ajuta la retragerea blandelor cataplasmele cu frunze de varza cruda, de patlagina sau de busuioc. Zdrobeste bine frunzele, ca sa elibereze substantele active. Poti incerca sa aplici rondele de ceapa, cu efect antiinflamator, daca blanda nu este localizata aproape de ochi.

1. Coaja de banana
Atunci cand intepaturile dor mai tare, trateaza-le cu o coaja de banana. Pozitioneaza coaja direct pe muscatura de tantar si strange-o cu o bucata de ata. Dupa 90 de minute, spala zona, iar apoi vei putea rasufla usurata, caci senzatia de usturime dispare ca prin minune.

2. Gheata
Aplica gheata pe umflaturi si asteapta pana ce iritatia dispare. In numai cateva minute, zona va fi amortita si tu nu vei mai simti durerea.

3. Praf de copt
Praful de copt ajuta chiar si impotriva intepaturilor cauzate de insecte. Fa o pasta din bicarbonat de sodiu si apa, apoi aplic-o pe zonele afectate. Poti sa o adaugi si intr-un lighean cu apa calduta in care sa iti cufunzi picioarele.

4. Pasta de dinti
Un varf de pasta de dinti pe intepatura poate face minuni. Secretul sta in fluor, care actioneaza ca un calmant, un puternic antihistaminic natural care te ajuta sa ameliorezi durerea in cateva minute.

5. Apa de gura
Apa de gura se foloseste si pe corp. Inmoaie putina vata in aceasta solutie si tamponeaza zonele afectate. Foloseste o solutie antiseptica si astfel vei proteja zona impotriva eventualelor infectii.

6. Noroi
Poate nu stiai, insa noroiul te ajuta sa opresti senzatia de mancarime provocata de ciupiturile tantarilor. Aplica putin noroi pe zonele inflamate si lasa sa se usuce. Clateste apoi, iar petele rosii vor fi ca si inexistente.

7. Aspirina
Aspirina nu iti vindeca numai durerea de cap, proprietatile ei anti-inflamatorii te scapa si de durerile cauzate de intepaturile de insecte. Zdrobeste o aspirina, amesteca cu putina apa si realizeaza o pasta. Aplica aceasta pasta pe zona inflamata si lasa peste noapte. Pune deasupra un bandaj pentru a proteja pasta. Dimineata vei fi ca noua.

8. Levantica
Aplica pe zona afectata de cateva ori pe zi ulei volatil de levantica. Amesteca trei picaturi de ulei esential de levantica, o lingurita cu alcool si doua picaturi cu ulei esential de musetel. Tamponeaza zonele afectate. Acest amestesc este deosebit de eficient in cazul muscaturii de paianjen.

9. Galbenele
Infuzeaza cateva galbenele intr-un litru de apa clocotita timp de 5 minute. Inmoaie si aplica 3-4 comprese pe zi.

10. Ceapa si usturoi
Daca ai ghinionul sa te intepe o albina, spala bine locul cu apa si sapun si scoate acul din piele. Aplica foi de ceapa sau de usturoi pe locul afectat si freaca bine. Apoi infasoara frunze de varza sau de patrunjel intr-un tifon si aplica pe zona.

11. Patlagina
Poti folosi ori frunze de patlagina, ori o crema cu extract de patlagina. Maseaza usor zona afectata si vei uita de senzatiile neplacute de mai devreme.


banana gheata noroi levantica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006645 (s)