News Flash:

Remedii naturiste cu cartofi

26 Septembrie 2016
1240 Vizualizari | 0 Comentarii
cartof feliat
Te ajuta sa scapi de migrene


Daca ai dureri de cap care nu-ti mai trec cu medicamentele clasice (organismul s-a obisnit si ai devenit imun la ele) sau pur si simplu nu vrei sa te indopi cu pastile, incearca remediul naturist cu cartofi cruzi. Ce presupune acesta? Intinde-te pe pat, apoi puneti o cataplasma cu cartofi rasi (se curata doi cartofi, se dau prin razatoarea mare, apoi se pun pe un tifon), pe frunte.  Cataplasma trebuie pastrata pe frunte timp de o ora. Ea  actioneaza la fel ca un analgezic. Astfel, migrenele vor fi doar o urata amintire.


Spune NU tusei


Cataplasmele cu cartof ras nu sunt eficiente numai in cazul durerilor de cap. Acestea au numeroase alte beneficii. De exemplu, te scapa de tuse. Tot ce trebuie sa faci este sa lasi fonul cu cartoful crud, dat pe razatoarea mare, pe zona afectata timp de doua - trei ore (mai exact, se pune in zona gatului). Repeta aceasta operatiune in fiecare dimineata si seara inainte de culcare, timp de trei zile. 


Trateaza durerile in gat


Cartoful crud este un remediu grozav si in cazul racelilor. Iata ce trebuie sa faci ca sa scapi de o viroza: faci o cataplasma de cartofi rasi (acestia trebuie stropiti bine cu 2 linguri de otet cald amestectat cu 2 linguri de apa). Se pune pe pieptul celui racit sau pe gat. Astfel, amelioreaza durerile in gat si tusea.


Vindeca ulcerul gastric


Si in cazul durerilor de stomac iti poate fi de un real ajutor cartoful crud. Numai ca in aceasta situatie este necesar un suc facut din cartofi cruzi. Acesta este indicat si in caz de gastrita, ulcer gastric si duodenal si in litiazele renale si biliare.


Sucul se prepara foarte simplu. Se baga 3-4 cartofi in storcatorul de fructe. Zeama rezulata se bea in fiecare seara, timp de doua saptamani. Important este ca dupa ce se bea acest suc sa nu se mai consume nimic altceva pana dimineata.


Amelioreaza durerile reumatice


Si decoctul de cartofi este un remediu excelent pentru diferite probleme medicale. Acesta are proprietati antireumatice, antitumorale, antiinflamatoare si remineralizante. Iata cum se prepara: ai nevoie de cojile de la 3 cartofi. Se pun la fiert cu o cana de apa, timp de 10 minute, se lasa la racit, se strecoara, iar lichidul obtinut se bea dimineata, pe stomacul gol.  


Acest decoct este ideal si pentru persoanele care au o bila lenesa. Cu ajutorul acestuia, vei scapa rapid de aceasta problema. Clicksanatate.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006437 (s)