News Flash:

Remedii naturale pentru cistita

19 Iulie 2015
1441 Vizualizari | 0 Comentarii
cistita
Sucul de merisoarepestele gras si telina sunt alimente cu efect puternic antiseptic, care lupta impotriva cistitelor. Nutritionistul Mihaela Bilic, autoarea cartii „Sanatatea are gust”, spune ca infectiile de la nivelul vezicii urinare pot afecta rinichii, uretere – canalele prin care se transporta urina de la rinichi lavezica sau uretra – canalul prin care se goleste la exterior continutul vezicii urinare.

Statisticile de specialitate arata ca femeile sunt de doua ori mai expuse riscului de a suferi de cistita, deoarece au uretra mai scurta, iar agentii patogeni pot migra cu usurinta in vezica urinara. Medicii spun ca cistita este favorizata de bacteria E. coli, care traieste, in mod normal, in intestin, insa in anumite conditii ajunge in tractul urinar.

Acest tip de infectie urinara mai poate fi favorizata de activitatea sexuala, de sarcina, de tulburarile hormonale (apar pe fondul administrarii de pilule contraceptive), de unele medicamente, de folosirea unor geluri intime si de tampoanele interne (contin substante parfumate care irita mucoasa vezicii urinare). Specialistii spun ca cistita este usor de identificat, deoarece printre simptome se numara durere in zona inferioara a abdomenului, senzatie frecventa de urinare si de golire incompleta a vezicii, insotita de usturime.

Dincolo de medicamentele specifice, dr. Bilic spune ca cistita poate fi combatuta si cu ajutorul dietei, atat timp cat regimul este un tratament adjuvant. Nutritionista a realizat o lista cu aliatii naturali care lupta impotriva cistitei.

Sucul de merisoare este un remediu traditional impotriva cistitei al carui efect a fost recunoscut si demonstrat stiintific. „Contine fitonutrienti care impiedica bacteria E.coli sa se fixeze pe peretii sistemului urinar si accelereaza eliminarea ei prin urina”, a precizat dr. Mihaela Bilic.

Pestele gras se numara si el printre alimentele „remediu” pentru cistita. Astfel, somonul, tonul, macroul si sardinele nu ar trebui sa lipseasca din dieta celor care sufera de infectii urinare. „pestele gras contine o cantitate mare de acizi polinesaturati Omega 3 care combat procesele inflamatorii, dar si calciu cu efect de relaxare a musculaturii netede a cailor urinare”, a spus nutritionista.

Telina contine fitonutrienti cu proprietati diuretice si dreneaza toxinele in afara organismului.

Produsele probiotice inhiba dezvoltarea microorganismelor care cauzeaza infectii ale aparatului urinar, iar calciul din produsele lactate scade iritabilitatea vezicii urinare.  

Usturoiul are proprietati antivirale si antibacteriene naturale, consumul regulat contribuit la combaterea cistitei. (sursa: gandul.info)

pestele gras telina urina rinichi vezica uretra pestele gras telina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1374 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005086 (s)