News Flash:

Remedii naturale mai putin cunoscute pentru fiactul gras

2 Aprilie 2018
1331 Vizualizari | 0 Comentarii
ficatt

Ai fost diagnosticat cu steatoza hepatica (ficat gras)? Ti-e teama ca ai putea dezvolta aceasta boala? Alege oricare dintre aceste remedii naturale si consuma-l in mod regulat pentru a te bucura de beneficiile oferite. 

Steatoza hepatica (ficat gras) este o boala care iti poate diminua in mod semnificativ calitatea vietii. Din fericire, exista multe remedii naturale pentru ficatul gras.

Ficatul gras apare atunci cand exista o acumulare de acizi grasi si trigliceride in celulele acestui organ. Astfel, functiile sale metabolice si excretoare sunt ingreunate.

Steatoza hepatica este frecventa in randul persoanelor care consuma alcool in exces, insa este asociata, de asemenea, cu alimentatia nesanatoasa si obezitatea. Chiar daca exista diverse tratamente disponibile, multe persoane intampina dificultati in detectarea bolii din cauza absentei unor simptome clare.

Ficatul gras poate provoca reactii inflamatorii in corp si poate ingreuna digestia anumitor alimente. Din fericire, pe langa practicarea unor obiceiuri sanatoase si respectarea recomandarilor medicului, poti apela si la anumite remedii naturale pentru ficatul gras. In articolul de azi iti prezentam 5 dintre cele mai bune optiuni.

Nu ezita sa le incerci si tu!

Remedii naturale pentru ficatul gras
1. Apa de anghinare

Aceasta bautura naturala pe baza de anghinare are proprietati detoxifiante si digestive care ajuta la tratarea steatozei hepatice. Bogata in fibre si antioxidanti, apa de anghinare este o modalitate sigura si naturala de a-ti mentine ficatul in conditie optima. 

Ingrediente

1 anghinare

3 cani de apa (750 ml)

Mod de preparare

Taie anghinarea in mai multe bucati si pune-le intr-o cratita cu apa.

Lasa amestecul sa fiarba timp de 5 – 8 minute.

Dupa ce se lichefiaza, lasa-l sa stea deoparte, apoi strecoara-l.

Mod de consum

Bea un pahar pe stomacul gol si cate unul inainte de fiecare masa principala a zilei.

2. Ceai de papadie
Ceaiul de papadie este un remediu natural cu proprietati antioxidante si antiinflamatoare care ajuta la detoxifierea ficatului, reducand acumularea de lipide din tesuturi. Componentele sale imbunatatesc activitatea metabolica, facilitand descompunerea grasimilor si a toxinelor.

Ingrediente

1 lingura de papadie (10 g)

1 cana de apa (250 ml)

Mod de preparare

Adauga lingura de papadie in cana de apa clocotita.

Acopera vasul si lasa planta la infuzat 10 – 15 minute.

Mod de consum

Bea un ceai pe stomacul gol si inca 2 – 3 pe parcursul zilei.

Consuma acest remediu pe o perioada de doua saptamani.

3. Ceai de armurariu

Armurariul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru ficatul gras. Acesta contine o substanta numita silimarina care protejeaza celulele hepatice impotriva acumularii grasimilor.

Ingrediente

1 cana de apa (250 ml)

1 lingurita de armurariu (5 g)

Mod de preparare

Da apa in clocot si adauga armurariul.

Acopera amestecul si lasa planta la infuzat timp de 10 minute.

Strecoara si serveste.

Mod de consum

Bea o cana de ceai pe zi timp de doua – trei saptamani consecutive.

4. Ceai de boldo
Ceaiul de boldo este o alegere excelenta pentru combaterea problemelor hepatice. Aceasta planta imbunatateste functiile vezicii biliare si ajuta la descompunerea grasimilor, prevenind acumularea lor in celulele hepatice.

Ingrediente

1 cana de apa (250 ml)

1 lingura de frunze de boldo (10 g)

Mod de preparare

Da apa in clocot si adauga frunzele de boldo.

Lasa amestecul pe foc inca trei minute.

Lasa planta la infuzat pentru inca 10 minute, strecoara lichidul si serveste-l.

Mod de consum

Bea maxim doua cani de ceai de boldo pe zi timp de trei saptamani.

5. Ceai de pelin

Pelinul contine substante amare, cum ar fi absintul, care sprijina functiile hepatice. Astfel, aceasta planta este printre cele mai bune remedii naturale pentru ficatul gras.

Ceaiul de pelin imbunatateste digestia grasimilor si amelioreaza indigestia si infectiile gastrice.

Ingrediente

1 lingurita de pelin (5 g)

1 cana de apa (250 ml)

Mod de preparare

Adauga pelinul in apa clocotita si lasa-l la infuzat 10 minute.

Strecoara lichidul si bea-l.

Mod de consum

Bea o cana de ceai de pelin pe zi timp de doua – trei saptamani.

Observatie: Nu depasi doza recomandata deoarece pelinul contine un compus numit tujon. Consumata in cantitati mari, aceasta substanta afecteaza sistemul nervos si produce iritatii in sistemul digestiv. 

Ai fost diagnosticat cu ficat gras? Ti-e teama ca ai putea dezvolta aceasta boala? Alege oricare dintre remediile de mai sus si consuma-l cu regularitate pentru a te bucura de beneficiile sale.

Nu uita ca aceste remedii naturale pentru ficatul gras isi fac efectul doar alaturi de o alimentatie sanatoasa. Prin urmare, evita consumul de grasimi si alimente procesate.

 


pelin apa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006117 (s)