News Flash:

Remedii de exceptie cu galbenele

11 Martie 2015
1631 Vizualizari | 1 Comentarii

1. Ulcer duodenal
Se prepara infuzie din doua linguri de planta la 500 ml apa clocotita si se consuma impartita in doua doze de 250 ml fiecare, inainte cu o jumatate de ora de mesele principale.

2. Hemoroizi
Se consuma  infuzie de galbenele si se fac si aplicatii locale cu planta oparita sau se ung cu alifie de galbenele. Tratamentul este de durata- nu va asteptati la rezultate peste noapte; acesti hemoroizi nu s-au fact nici ei peste noapte.

3. Inflamatii ale gingiilor
Se clateste gura cu infuzie de galbenele, apoi timp de o ora nu se consuma nimic.  Se poate folosii si tinctura de galbenele diluata in apa in loc de infuzie.

4. Dismenoree
Prepara o tinctura astfel: 50 g de flori proaspete se pun intr-un borcan si se pune 100 ml alcool de 70 grade peste ele. Se inchide ermetic si se lasa o saptamana la macerat intr-un loc cald. Apoi se strecoara si se pune in sticlute si se pastreaza la loc racoros. Se ia de trei ori pe zi cate 30 picaturi de tinctura de galbenele, diluate in putina apa.

5. Arsuri, ulceratii, afectiuni ale ochilor
Se amesteca 10 grame de tinctura de galbenelecu 90 grame de apa fiarta si racita si se aplica comprese pe locurile afectate.

Tinctura se poate obtine din florile proaspate, culese pe timp insorit sau si din flori uscate de galbenele care se introduc intr-o sticla de un litru, cu gura larga, peste care se toarna alcool pana se acopera florile. Sticla se aseaza in apropierea unei surse de caldura ori la soare unde trebuie sa stea 2 saptamani.

6. Acnee, cosuri, arsuri provocate de soare
Alifia de galbenele este incredibil de buna pentru tratarea acestor afectiuni ale pielii. Aceasta alifie de galbenele are efect antibacterian, antiseptic si cicatrizant. Este, de asemenea, utila in cazul arsurilor provocate de razele puternice ale soarelui. Nu ezitati sa o folositi pentru protejarea tenului in general, dar mai ales in sezonul rece - inmoaie pielea si o hraneste in profunzime, dar trebuie aplicata intr-un strat foarte subtire fiind deosebit de grasa.

Alifia de galbenele este si un inlocuitor al strugurelului dar mai hranitoare si naturala fara conservanti si parfumuri.

Alifie de galbenele se prepara astfel: se infierbanta 100 g de untura de porc (preferabil osanza) nesarata, peste care se pun 50 g de flori proaspete sau 20 g flori uscate, se lasa sa fiarba la foc mic. Se amesteca timp de 10 minute apoi se da tigaia la o parte si se lasa sa se macereze pana a doua zi cand se incalzeste din nou amestecul, se filtreaza printr-un tifon si se pune intr-un borcan, in care se stoarce si rezidul rezultat din firerberea in untura a plantei. Se aplica alifia, in straturi subtiri in zonele cu arsuri si degeraturi.


ulcer duodenal hemoroizi dismenoree
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004871 (s)