News Flash:

Relatiile intime dupa nastere: cat timp trebuie sa astepti

2 August 2018
681 Vizualizari | 0 Comentarii
intim

Dupa nasterea unui copil, vaginul unei femei are nevoie de aproximativ 6 saptamani pentru a se vindeca, dupa cum a declarat Pari Ghodsi, medic specialist in ginecologie. Insa Maureen Whelihan, un medic specialist de la Centrul de Educatie si Sanatate Sexuala, spune ca este posibil sa intretii relatii intime si mai devreme daca esti pregatita pentru acest lucru. In momentul in care pacientii acesteia o intreaba care este perioada perfecta in care isi pot relua viata intima din dormitor, Maureen Wheliham doar le recomanda sa foloseasca protectie, deoarece pot ramane gravide din nou foarte repede, daca se afla la ovulatie. Femeile care alapteaza exclusiv nu ovuleaza, insa cele care alapteaza intermitent pot ovula pentru o perioada scurta de timp in prima luna.

Vaginul poate fi uscat la inceput, mai ales daca alaptezi, deoarece alaptarea poate determina organismul sa produca mai putina lubrifiere. De aceea, doctorul Ghodsi recomanda utilizarea unui lubrifiant pe baza de apa atunci cand intretii iar relatii intime dupa nastere.

Relatiile intime s-ar putea sa se simta putin diferit daca revii la acestea mai repede dupa ce ai nascut. Te intrebi de ce? Cervixului ii ia cateva saptamani sa revina la normal dupa ce ai dat nastere copilului, asa ca relatiile intime la 2 saptamani dupa nastere s-ar putea sa se simta ca atunci cand erai insarcinata. 

Vaginul este inca foarte moale si non-rigid dupa doua saptamani, pe cand la sase saptamani dupa nastere isi revine aproape complet. Iar in momentul cand te hotarasti sa revii la viata intima din dormitor, specialistii recomanda sa o faci treptat. La inceput, lucrurile nu se vor simti la fel, dar, odata cu trecerea timpului, lucrurile revin la normal.

sursa: eva.ro

 


nasterea vaginul relatiile intime
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006740 (s)