News Flash:

Reguli alimentare de la care sa nu va abateti de Paste

17 Aprilie 2017
947 Vizualizari | 0 Comentarii
masa pasti3
In perioada Sarbatorilor multe persoane fac excese de mancare, dulciuri si uneori chiar si alcool. Ce-i drept, nu toti se pot abtine de la mancarurile traditionale de Paste, de la dulciuri sau chiar si de la alcool, insa este de preferat sa tina cont doar de cateva reguli, tocmai pentru a nu ajunge cu cateva kilorame in plus.
Alcoolul in exces, pe langa alte neplaceri, poate aduce 2-3 kg in plus, chiar daca nu mananci nimic. 2 pahare de vin pe zi de cateva ori in aceasta perioada nu sunt periculoase.
– Un alt aliat in aceasta perioada este centimetrul. Masurati-va o data la 3-4 zile pe stomacul gol si „luati masuri” daca e cazul.
– Nu cunsumati fructe pe langa dulciurile traditionale, ci IN LOC DE acestea. Daca mancati cozonaci sau prajituri, renuntati la fructe. Singura exceptie e ananasul crud care intensifica arderile si ajuta digestia. Dulciurile se consuma in prima parte a zilei pana in ora 15-16.
– Masa de seara trebuie sa contina neaparat carne slaba (peste, vita, pui) si salata, niciodata desert.
1. Putin din tot. Nu va aruncati in farfurie cu gandul sa devorati totul. Gustati din toate preparatele cate putin si nu mai mancati dupa ce v-ati saturat. Incearcati sa nu va reprimati poftele, fiindca e normal sa va faca cu ochiul mancarurile delicioase de pe masa, doar ca este bine sa mancati cu moderatie.
2. Nu faceti excese de alcool. Pe langa faptul ca alcoolul are si el un important aport caloric, dupa cateva pahare bune aveti sansa sa faceti si excese de mancare. Incercati sa diluati alcoolul, fie cu apa, fie osciland: dupa 1-2 pahare de alcool, beti un pahar cu apa plata.
3. Nu mancati exagerat in afara meselor festive. Nu condimentati zilele de sarbatoare cu fel de fel de gustari: chipsuri, prajiturele, sucuri, etc. Daca tot va pregatiti sufleteste pentru masa de Paste, in locul unei pungi de popcorn la film alegeti fructele: mere, mandarine, portocale, etc.
4. Incercati sa faceti sport. Nu leneviti peste masura in mini vacanta de Paste. O doza de miscare va va ridica tonusul, va va tine departe de acumularile de kilograme si va puteti distra astfel alaturi de cei dragi. Asadar iesiti in parc cu bicicleta sau rolele sau pur si simplu la o mica plimbare in aer liber.
5. Fara stres. Nu uitati ca sunteti liberi in aceasta perioada, asa ca incercati sa fiti cat mai putin stresati. Este dovedit stiintific ca oamenii, cu cat sunt mai stresati, sunt mai tentati sa isi inece amarul in frigider.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005144 (s)