News Flash:

”Regina florilor”, darul lui Dumnezeu pentru oameni. Planta miraculoasa care trateaza depresia si scade colesterolul

30 Ianuarie 2018
1232 Vizualizari | 0 Comentarii
iasomie

Legendele stravechi vorbesc despre noaptea sfanta in care s-a nascut Mantuitorul, atunci cand fulgii de nea au fost transformati in „regina florilor”. Cunoscuta in India sub denumirea de „regina florilor”, ea este considerata nu numai o planta decorativa, ci si un remediu impotriva stresului si a altor tulburari nervoase. Iasomia este un arbust cu flori albe, roze, galbene sau purpurii, cu un parfum puternic diafan, originar din Caucaz, zona muntilor Himalaya, din Persia si Kashmir, venerata si considerata o planta sacra, floare sfanta a zeului hindus al dragostei, Kama.

Numele de iasomie vine de la cuvantul persan „yasmin” care inseamna „dar al Domnului”.  In China, floarea de iasomie simbolizeaza delicatetea feminina, in Siria floarea de iasomie este simbol al Damascului, numit si „Orasul iasomiilor”,  iar in India floarea este impletita in cununi si prezenta in ceremoniile de nunta prevestind viitorului cuplu dragoste eterna.

Citeste si Leacuri cu care monahul Pahomie a pacalit boala 92 de ani! N-a luat niciodata medicamente si nu a apelat la tratamentele chimice!

In scop terapeutic a fost folosita din cele mai vechi timpuri pentru calmarea sistemului nervos si imbunatatirea circulatiei, in scop afrodisiac pentru stimularea impulsurilor sexuale masculine dar si feminine, fiind adaugata in baile generale sau sub forma de ulei de masaj pentru destinderea muschilor contractati si calmarea durerilor musculare.

Beneficiile ceaiului de iasomie

Un ceai de iasomie este o incantare pentru simturi si un beneficiu pentru sanatate.

Combate stresul si depresia
Ceaiul de iasomie te ajuta sa te calmezi rapid intr-o situatie stresanta sau dintr-o criza nevrotica, insa dincolo de efectul sedativ, revigoreaza sistemul nervos central, inlaturand semnele depresiei, asteniei sau anxietatii. Iar meritul efectului calmant si tonic nu este datorat doar compusilor activi din planta, ci si mirosului placut si relaxant al plantei.

Trateaza migrenele
Durerile de cap provocate de migrene pot fi ameliorate rapid cu o ceasca de ceai de iasomie, datorita efectului calmant puternic al acestui remediu naturist.

Imbunatateste digestia
Compusii activi din florile de iasomie ajuta la stimularea tranzitului intestinal lent si la distrugerea bacteriilor nocive care determina aparitia intoxicatiilor alimentare.

Creste libidoul
Ceaiul de iasomie se poate transforma in cel mai la indemana si eficient afrodiziac. Consumat frecvent, ceaiul contribuie la sporirea dorintei sexuale si la imbunatatirea vietii sexuale.

Previne cancerul
Ceaiul de iasomie are un efect anticancerigen puternic, specialistii demonstrand ca previne formarea celulelor maligne prin combaterea atacului radicalilor liberi asupra organismului. Meritul este al antioxidantilor puternici din planta, ale caror proprietati protectoare si terapeutice reusesc sa tina la distanta cancerul.

Reduce colesterolul
Ceaiul de iasomie contine catehine, compusi organici cu rol esential in scaderea colesterolului „rau” si a trigliceridelor din sange. Are un efect hepatoprotector puternic.

Ajuta la slabit
Iasomia este un aliat puternic al slabitului sanatos, datorita numerosilor antioxidanti din compozitia plantei, care stimuleaza metabolismul si contribuie la arderea mai rapida a grasimilor.

Cum se prepara ceaiul de iasomie

Se fierbe apa pana clocoteste. Intr-o cana se pune 1 plic de ceai peste care se toarna apa fiarta. Se tine plicul in apa cam 5 minute, dupa care se poate bea ceaiul. Ceaiurile cu iasomie sunt de obicei disponibile in toate magazinele naturiste din tara.

ATENTIE! Efecte secundare ale ceaiului de iasomie

Ceaiul de iasomie contine o cantitate semnificativa de cafeina. Persoanele care sufera de probleme de inima, hipertensiune sau afectiuni nervoase ar trebui sa il consume cu precautie. Si gravidele sau copiii trebuie sa aiba aviz medical inainte de a consuma ceaiul.

Este indicat sa fie consumat dupa masa, pentru ca in cazul in care il bei pe stomacul gol, iti poate provoca aciditate la stomac si senzatie de ardere. Se consuma dimineata sau in timpul zilei, pana dupa masa la orele 17.

Beneficiile uleiului de iasomie

Uleiul de iasomie poate fi utilizat in aromaterapie datorita efectelor sale calmante si relaxante, fiind util in acelasi timp si in calmarea tusei. De asemenea, el poate fi utilizat si ca ulei de masaj, fiind un excelent afrodisiac.

Iata cum te mai poti bucura de multiplele beneficii ale uleiului de iasomie:

Masajul cu ulei de iasomie in zona tamplelor ajuta la calmarea durerilor de cap

Dizolva cateva picaturi de ulei de iasomie intr‐un pahar cu apa calda si foloseste amestecul in comprese pentru a reduce inflamatiile

Consuma ceai in care ai adaugat 2 picaturi de ulei de iasomie pentru a calma tusea, pentru a elibera caile respiratorii si pentru a contracara efectele racelii

Aplica-l pe piele in zonele afectate de infectii dermatologice; proprietatile sale antiseptice si cicatrizante vor conduce la o vindecare rapida

Masajul cu ulei esential de iasomie ajuta la calmarea crampelor musculare si a durerilor menstruale

Pune cateva picaturi de ulei esential de iasomie in sampon pentru a hidratarea scalpului si firul de par.


trateaza migrenele imbunatateste digestia reduce colesterolul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004228 (s)