News Flash:

Regele asfaltului din Banat a fost RETINUT!

11 Martie 2015
1546 Vizualizari | 0 Comentarii
Georgica Cornu
Omul de afaceri Georgica Cornu a fost retinut, marti seara, pentru 24 de ore, pentru evaziune fiscala si spalare de bani, in urma perchezitiilor care au avut loc in dosarul cu un prejudiciu de noua milioane de euro, in acelasi caz fiind retinuti alti 14 suspecti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
In cursul serii de marti, procurori din cadrul Tribunalului Mehedinti au emis ordonanta de retinere pe numele omului de afaceri Georgica Cornu, acesta urmand sa fie prezentat, miercuri, Tribunalului Mehedinti cu propunerea de arestare preventiva.
Tot in urma audierilor care continua la ora transmiterii acestei stiri, au fost retinute alte 14 persoane, administratori sau imputerniciti ai unor societati comerciale, ridicati de catre anchetatori in urma celor 61 de perchezitii desfasurate, marti dimineata, in Bucuresti si alte zece judete.
In urma perchezitiilor, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti au fost aduse, pentru audieri, 46 de persoane.
In cursul noptii de marii spre miercuri, procurorii urmeaza sa il audieze si pe Lucian Caraiman, administrator al unor firme detinute de Georgica Cornu, dar si pe Nicolae Semen, administratorul societatii Trans Exfor si, totodata, cumnatul primarului din Baia de Arama, care a detinut anterior firma respectiva.
Georgica Cornu a fost adus, marti, la audieri, la sediul Politiei Judetene Mehedinti, el fiind ridicat de la locuinta sa din Timisoara. Intrebat ce implicare are in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de peste noua milioane de euro, omul de afaceri a raspuns ca nu are nicio implicare.
Primarul orasului Baia de Arama, Rafael Dunarintu (PSD), a fost vizat, in ianuarie 2015, de mai multe perchezitii facute de procurorii DNA, intr-un dosar vizand fraude cu fonduri europene, el fiind suspectat ca ar fi obtinut ilegal sume importante de bani din subventii agricole acordate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Dunarintu se afla la al doilea mandat de primar al orasului Baia de Arama, ambele obtinute din partea PDL. Dupa alegerile locale din 2012, Dunarintu a trecut la PSD, fiind cunoscut drept un apropiat al fostului presedinte al PSD Mehedinti Adrian Duicu, care se afla in arest la domiciliu intr-un dosar de coruptie.
Politistii au facut, marti, perchezitii in Bucuresti si in zece judete - Mehedinti, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caras-Severin, Valcea, Dolj si Dambovita, la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani si la sediile sociale ale societatilor administrate de acestea, urmand sa fie puse in aplicare 49 de mandate de aducere.
Conform sursei citate, in perioada 2008-2014, 101 persoane, in calitate de asociati, administratori sau imputerniciti ai 88 de societati comerciale, ar fi eludat obligatiile fiscale. De asemenea, acestia sunt suspectati ca ar fi dispus inregistrarea in contabilitate a mai multor facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive, reprezentand cheltuieli cu achizitia de material de constructii, piese si componente auto, in valoare totala de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA si ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.
Prin aceste operatiuni fictive, suspectii ar fi prejudiciat bugetul cu peste noua milioane de euro. MEDIAFAX.ro

georgica cornu tribunalului mehedint
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005165 (s)