News Flash:

RECOMANDAREA SPECIALISTILOR: Care este cel mai sanatos tip de carne

25 Decembrie 2015
1713 Vizualizari | 0 Comentarii
carne sanatoasa2
Carnea de porc este mai buna decat cea de curcan si la gust, si la calorii, conditia este sa fie carne de porc slaba. Cardiacii ar trebui sa o consume insa cu moderatie, iar cei cu probleme renale si guta trebuie sa evite carnea de curcan. Ambele sortimente sunt sanatoase atat timp cat sunt gatite dietetic, fara prajire: la gratar (grill, fara foc), la cuptor sau prin sotare, si nu sunt garnisite cu cartofisau alte fainoase (mamaliga, orez). O portie nu ar trebui sa depaseasca 100 de grame, “cam cat un pachet de carti”.

Consumata in cantitati moderate, carnea de porc este o buna sursa de energie si are efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor si performantelor mentale, iar prin continutul de antioxidanti esentiali stimuleaza imunitatea organismului in sezonul rece. “Si carnea de porc poate fi destul de sanatoasa, pentru ca se poate degresa foarte usor spre deosebire de cea de vita, care are grasime dispusa pe intregul muschi. Iar gustul inclina in favoarea porcului”, explica nutritionistul Corina Zugravu, potrivit antena3.ro.

curcan gust calorii probleme renale gratar cuptor sotare cartofi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006805 (s)