News Flash:

Recomandare de la Adrian Streinu – Cercel: cei nascuti inainte de 1989 sa-si faca analizele pentru hepatita B si C

31 Martie 2014
720 Vizualizari | 0 Comentarii
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, manager general al Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balș, a declarat că în prezent în domeniul hepatitelor cronice virale s-a ajuns în faza în care o astfel de boală poate fi tratată și vindecată.
“In momentul de față putem spune că în ceea ce privește etiologia cirozelor hepatice, putem vorbi de o etiologie generată de virusul hepatic C cam în 60% din cazuri, cu variații mici, iar virusul hepatitic B de sine stătător se face și el responsabil de circa 20% la pacienți născuți înainte de 1996, cand a început vaccinarea nou-născuților în Romania. In momentul de față în domeniul hepatitelor cronice virale putem spune că am ajuns în faza în care avem o astfel de boală care poate fi tratată și vindecată”, spune Cercel, citat de Ziuadevest.ro. Persoanele născute înainte de 1989 care au suferit intervenții chirurgicale și au primit produse de sange să se verifice pentru virusul hepatitei B și C
“Se vorbește din ce în ce mai mult de vindecarea funcțională, această vindecare funcțională face apanajul infecției cu virusul hepatic B, dar din ce în ce mai mult începe să facă apanajul și pacienților infectați cu HIV. Deci avem o boală generată de infecția cu virus hepatic C care este vindecabilă în momentul de față. Studiile la nivelul internațional, care sunt studii de fază trei, arată că putem să vindecăm pană la aproape de 100% acești pacienți“, a declarat Streinu-Cercel. Timişoara deţine, alături de Bucureşti, aparate performante pentru depistarea virsului hepatic. Cercel a recomandat persoanelor născute înainte de 1989 care au suferit intervenții chirurgicale și au primit produse de sange să se verifice pentru virusul hepatitei B și C. “In acea vreme nu se știa de acest virus și sangele nu era testat nici în Romania și nici în alte țări ale lumii”, a spus Cercel. Iar Banatul este regiunea unde virusul hepatic are o incidenţă mare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0894 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016104 (s)