News Flash:

Recep Erdogan a castigat din PRIMUL TUR alegerile prezidentiale din Turcia

25 Iunie 2018
981 Vizualizari | 0 Comentarii
Recep Tayyip Erdogan

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a castigat din primul tur scrutinul prezidential, conform rezultatelor anuntate de presa de stat turca, dar principalul adversar, Muharrem Ince, denunta nereguli electorale.
Recep Tayyip Erdogan, sustinut de Partidul Dreptatii si Dezvoltarii (AKP, dreapta/conservator), a obtinut 52,6% din voturi, arata rezultatele anuntate dupa numararea a 96% din buletinele de vot.

Principalul adversar al lui Recep Erdogan, Muharrem Ince, unul dintre liderii Partidului Popular Republican (CHP, centru-stanga), a obtinut 30,7%.

Selahattin Demirtas a obtinut 8,04%, iar Meral Aksener 7,43%.


Recep Erdogan si-a proclamat victoria, afirmand ca rezultatul este expresia puterii democratiei turce.

In schimb, Muharrem Ince a denuntat nereguli electorale, semnaland ca nu au fost numarate toate buletinele de vot. El le-a cerut observatorilor trimisi de partidul sau sa nu paraseasca sectiile de votare.

Alianta Populara - alcatuita din formatiunea lui Recep Erdogan, Partidul Dreptatii si Dezvoltarii (AKP, dreapta/conservator), si Miscarea Nationalista (MHP, dreapta) - se claseaza pe primul loc in scrutinul parlamentar, cu 53,7% din voturi. Pe locul al doilea se pozitioneaza coalitia formata de Partidul Popular Republican (CHP, centru-stanga) cu formatiunile IYI, SP si Partidul Democrat, obtinand 34%, anunta agentia de presa Anadolu.

Prezenta la urne a fost de 87%.

Peste 56 de milioane de cetateni turci au fost chemati duminica la urne in scrutinul prezidential si parlamentar anticipat din Turcia, organizat in contextul in care presedintele Recep Tayyip Erdogan vrea consolidarea puterii, dupa modificarea Constitutiei. Recep Tayyip Erdogan va implementa noul sistem constitutional prezidential, eliminand postul de prim-ministru si centralizand puterea prin functia de presedinte.


selahattin demirtas recep erdogan alianta populara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006131 (s)