News Flash:

Reactie dura a Monicai Macovei la adresa sefului CE

15 Octombrie 2015
566 Vizualizari | 0 Comentarii
Europarlamentarul Monica Macovei i-a transmis astazi, 15 octombrie 2015, un protest presedintelui Comisiei EuropeneJean-Claude Juncker, fata de declaratiile privind relatia cu Rusia, solicitandu-i, totodata, in scris, si explicatii. "Nu accept niciun compromis care sa scoata Romania la mezat. Nu vom permite ca istoria sa se repete si sa reintram sub influenta Rusiei", precizeaza Monica Macovei. Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, intr-o vizita in sudul Germaniei, ca "Trebuie sa facem eforturi catre o relatie practica cu Rusia. Nu este sexi, dar asa trebuie sa facem, nu putem continua asa".Europarlamentarul Monica Macovei a reactionat, joi, fata de declaratiile liderului european, precizand, pe contul sau de socializare, ca acestea "angajeaza statele din fostul bloc comunist intr-o logodna fortata cu dictatura si incalcarea flagranta a drepturilor omului. Nu am vazut nicio reactie ferma atunci cand Vladimir Putina afirmat ca armata rusa poate ajunge in cateva ore la 

Iata Protestul integral al europarlamentarului Monica Macovei  transmis presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

1. "Protest

Domnule Jean-Claude Juncker,
Credeti ca se pot anula 50 de ani de comunism si de dictatura cu o carioca prin care sa redesenati Europa? Suveranitatea este un drept pe care ni l-am castigat si nu vom mai permite ca istoria sa se repete. Protestez fata de declaratia inacceptabila privind apropierea Uniunii Europene de Rusia, pe care ati facut-o la Passau, pe 8 octombrie 2015. Protestez in calitate de deputat din Romania in Parlamentul European si reprezentant al electoratului roman. Ati mentionat in discursul dumneavoastra fisurile existente in solidaritatea europeana si faptul ca nu suntem suficient de mandri de Europa. Or dumneavoastra ati facut exact invers si ati adancit aceste fisuri prin declaratii care angajeaza statele din fostul bloc comunist intr-o logodna fortata cu dictatura si incalcarea flagranta a drepturilor omului. Rusia este o dictatura ale carei actiuni se masoara si astazi prin pierderi de vieti omenesti si incalcarea valorilor care tin de insasi esenta Uniunii Europene. Nu am vazut nicio reactie ferma atunci cand Vladimir Putin a afirmat ca armata rusa poate ajunge in cateva ore la Bucuresti, capitala unui stat membru al Uniunii Europene. Daca sunteti, asa cum afirmati, un "copil alRazboiului Rece", atunci ar trebui sa stiti la fel de bine ca noi, domnule Juncker, ca cetatenii Romaniei au trait sub dictatura zeci de ani si ca granitele Europei, de care acum nu sunteti destul de mandru, au fost desenate cu o carioca ce a ucis vieti si a mutilat destine, lasand urme groase in constiinta nationala. Va reamintim ca acea carioca a plasat Romania 90% sub influenta rusa. Va intreb din nou: credeti ca se pot anula 50 de ani de comunism si de dictatura? Cum se poate realiza, in mod concret si mai ales transparent, un parteneriat cu cei responsabili pentru aceasta parte neagra a istoriei Romaniei si a celorlalte state europene, aflate pana nu demult sub influenta Rusiei? Suveranitatea este un drept pe care ni l-am castigat. Suzeranitatea este ceva ce Rusia a pierdut in mod iremediabil si nu vom mai permite in niciun context si la niciun nivel de negociere ca istoria sa se repete. Se discuta despre soarta Europei si a Romaniei, in spatele usilor inchise, cel putin de cand au inceput atacurile Rusiei in Ucrainasi in Crimeea. Nu accept niciun compromis care sa scoata Romania la mezat. Istoric, am trecut o data prin asta si nu mai vrem niciodata, noi ramanem liberi. Fiecare stat membru al Uniunii trebuie sa fie si sa se simta in mod egal ocrotit si respectat. Aveti dreptate, nu este "sexy" sa incerci sa construiesti o "relatie mai buna" cu Rusia. E ca si cum ai incerca sa faci din Siberia deportatilor o destinatie turistica si sa folosesti cuvantul "sexy" in reclama de prezentare. Cetatenii romani care au supravietuit lagarelor de munca, inchisorilor comuniste si opresiunii pot depune marturie. Si urmasii celor care au murit.
Monica Macovei, 15 octombrie 2015
Deputat in Parlamentul European"


2. Intrebare adresata, in scris, presedintelui Comisiei Europene:
"Domnule presedinte Juncker, ati afirmat in discursul dumneavoastra, la Passau, pe 8 octombrie 2015, ca Uniunea Europeana trebuie sa aiba 'a more appropriate relationship with Russia'. Nu stim ce inseamna acest lucru si nu accept niciun fel de compromis care sa scoata Romania la mezat. Istoric, am trecut o data prin asta si nu mai vrem, noi ramanem liberi. Fiecare stat membru al Uniunii trebuie sa fie in mod egal ocrotit si respectat.
1.Va rog sa explicati sintagma 'more appropriate relationship'. Trebuie sa facem eforturi pentru o relatie 'mai buna' sau 'adecvata'cu Rusia? 'Mai buna' si 'adecvata' nu inseamna acelasi lucru. Adecvat este sa privim lucrurile asa cum sunt: Rusia este o dictatura ale carei actiuni se masoara si astazi prin pierderi de vieti omenesti si incalcarea drepturilor omului.
2.Cum se poate realiza, in mod concret si mai ales transparent, un parteneriat cu Rusia care incalca flagrant si veritabil valorile care tin de insasi esenta Uniunii Europene?"

monica macovei comisiei europene jean claude juncker vladimir putin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036267 (s)