News Flash:

Reactia Ralucai Pruna dupa propunerea Laurei Codruta Kovesi pentru un nou mandat la DNA

28 Martie 2016
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
raluca pruna
Ministrul Justitiei a declarat astazi ca a propus reinvestirea Laurei Codruta Kovesi la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), bazandu-se pe rezultatele "absolut remarcabile" ale institutiei sub coordonarea acesteia, dar si pe increderea publicului in DNA. Raluca Pruna a afirmat ca nici un ministru nu avea o alta optiune "rationala si de bun simt" decat aceea de a recompensa aceasta performanta. Raluca Pruna si-a motivat decizia la inceputul sedintei Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), evidentiind parcursul profesional al Laurei Codruta Kovesi, mandatele la cel mai inalt nivel pe care le-a avut la varful Ministerului Public, doua de procuror general si cel de la DNA. Ministrul Justitiei a aratat ca au crescut numarul de rechizitorii, cel al inculpatilor trimisi in judecata, precum si importanta dosarelor. Ea a punctat ca numarul de achitari a scazut in acesti trei ani de mandat al sefului DNA si ca in ultimul raport de bilant este consemnat un procent putin peste 7.5%. Un alt argument adus de Raluca Pruna s-a referit la valoarea masurilor asiguratorii, aratand ca in ultimul an aceasta se ridica la jumatate de miliard de euro. 

"Am plecat in mod evident si de la rezultatele absolut remarcabile ale DNA sub coordonarea doamnei procuror sef Kovesi. Am constatat ca obiectivele pe care domnia sa si le-a propus in planul de management pe care l-a prezentat acestui Consiliu la obtinerea primului mandat de procuror sef al DNA au fost indeplinite. Rezultatele sunt remarcabile, cred ca si la nivel institutional, prin reorganizarea Directiei, si la nivel al rezultatelor, ceea ce am putut constata cu totii, indiferent ca suntem numai cetateni sau ca avem niste functii de demnitate in Romania, sunt evidente, vorbesc de la sine. In trei ani de mandat s-au putut constata la nivel statistic cifre impresionante. Nu este deloc o cifra mica pentru Romania si daca este sa comparam cu alte unitati de parchet este o cifra care obliga, as putea spune, celelalte unitati de parchet.

Este ultima cifra pe care o mai spun in sustinerea propunerii mele - faptul ca avem o unitate de parchet care se bucura de increderea a 61% din populatie si care depaseste, fara sa spun cifrele, cu foarte mult increderea in institutii fundamentale ale statului de drept in Romania si oriunde in aceasta lume. Deci si acest lucru arata ca DNA, sub conducerea doamnei procuror sef Kovesi si cu echipa pe care si-a ales-o, a atins viteza de croaziera in care institutia este o institutie matura, care functioneaza foarte bine si pentru toate aceste motive cred ca niciun ministru de Justitie nu avea o alta optiune rationala si de bun simt decat aceea de a recompensa performanta si de a propune reinvestirea procurorului sef de la DNA", a explicat ministrul.


ministrul justitiei propus reinvestirea conducerea dna rezultatele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005678 (s)