News Flash:

Reactia primarului Robu dupa respingerea finantarii unor proiecte majore ale Timisoarei

15 Februarie 2017
1008 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu21
Primarul Nicolae Robu continua sa-si exprime public nemultumirea pentru faptul ca si cele patru amendamente la Legea bugetului pe 2017, care vizau finantari ale unor proiecte majore pentru Timisoara, au fost respinse, nu doar de guvern, ci si de majoritatea parlamentara PSD+ALDE. Din lista celor 15 proiecte pe care edilul le consider prioritare orasului, le-a dat parlamentarilor timiseni ”lista scurta”, cu doar 4 dintre acestea: racordarea Timisoarei la autostrada, de la ramificatia Sannandrei-Arad, sala polivalenta cu 16.000 de locuri, suplimentarea bugetului Programului national de dezvoltare locala si spitalul regional.
Supararea primarului este cu atat mai mare, cu cat, spune acesta, amendamentele puteau sa treaca in Parlament, prin sustinerea majoritatii parlamentare PSD+ALDE, care, insa, nu a venit.
„Suntem ignorati. Le-am cerut colegilor parlamentari de Timis, iar ei au facut ce le-am cerut, sa depuna amendamente, dar sa o faca cu decenta, nicidecum cu politicianism. (…). Este vorba despre solicitarea noastra de a se face un nou record la autostrada, de la bifurcatia Sanandrei – Arad, era nevoie de bani pentru a avea garantia ca studiul de fezabilitate si celelalte documente care au fost elaborate de catre proiectanti, pe baza unui contract cu CNAIR, vor fi aduse la zi, astfel incat acest obiectiv sa poata fi realizat”, a spus Rou, care a mentionat ca nici macar nu ar fi fost nevoie de bani foarte multi, pentru ca Timisul a cerut suplimentarea fondului CNAIR, astfel incat obiectivul sa se miste. Altfel, Timisoara va ramane sa se uite la autostrada care trece la doar 8 km de municipiu.
Pentru sala polivalenta era nevoie de suplimentarea de fonduri (la CNI) pentru a demara studiul de fezabilitate si proiectul tehnic, in situatii similare aflandu-se municipiile Iasi, Oradea si Constanta, dar cu capacitati mai mici ale salilor, scrie ziuadevest.ro
De o bugetare mai mare a Programului national de dezvoltare locala, sustine Robu, ar fi beneficiat toti primarii localitatilor din judet, indiferent de culoarea politica, si care si-ar fi putut sa realizeze mai multe proiecte de infrastructura, de care localnicii au nevoie. „Sunt oameni din astfel de localitati care vin cu autobuzul la lucru si care mi-au spus ca s-ar multumi si cu un drum pietruit pana la Timisoara in faza actuala”, spune edilul.
In privinta spitalului regional, primarul a remarcat ca realizarea acestuia „a fost o promisiune din campania electorala, cand s-a promis ca se fac 8 spitale regionale in Romania, dintre care, unul la Timisoara”.
„S-ar fi putut accepta amendamentele in Parlament si atunci Guvernul ar fi fost obligat sa puna in practica ceea ce se aproba la nivelul Parlamentului”, a explicat Robu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004755 (s)