News Flash:

Reactia ministrului Tudorel Toader dupa avertismentul SUA

28 Noiembrie 2017
3540 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader4

Tudorel Toader face declaratii in contextul comunicatului de presa remis de catre Departamentul de Stat din SUA. Ce spune, Ministrul Justitiei, despre raportul MCV si despre intalnirea cu Laura Codruta Kovesi. Cele mai importante declaratii

 

In primul rand, cu privire, la comunicatul Departamentului de stat. Departamentul de stat al SUA, se exprima cum si cat li se permite. Am citit comunicatul si gasesc doua directii de exprimare. 

Evident, comunicatul se refera la intreaga legislatie, la pachetul de legi, pachet de legi care se afla la comisia speciala. Pana la urma, producatorul de efecte juridice este actul normativ, ion forma finala. Parlamentul nu poate fi impedicat sa legifereze, pentru ca asta e competenta data de constitutie. 

Nu se mai refera la tot pachetul de legi, ci la anumite propuneri legislative, de masura sa slabeasca statul de drept. Prin urmare, prima parte a comunicatului se refera la tot pachetul de legi, cea finala la anumite legi, pe care Comisia speciala le are in vedere. Sa mentina standardele europene.

In al doilea rand, astazi am avut o intrevedere a comisiei de punere in aplicare a celor 12 masuri MCV. Au venit reprezentantii tuturor institutiilor care fac parte din comisia nationala de respectare a celor 12 masuri MCV. Am constantat plusurile si minusurile, imi mentin parerea ca raportul este unul pozitiv. 

Astazi am luat recomandare cu recomandare, din cele 11, am constantat ce trebuie sa faca fiecare autoritate in parte, pentru implinirea celor 11 recomandari.

Sigur ati citit comunicatul, scrie in comunicat despre proiectul initial demarat de catre Ministerul Justitiei, dar stiti faptul ca, acel proiect a fost preluat de catre 11 parlamentari. Comunicatul vorbeste despre proiectul initial demarat de catre Ministerul Justitiei.


sua ministrul justitiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005415 (s)