News Flash:

REACTIA lui Ponta dupa ce presedintele Iohannis i-a cerut demisia: "NU DEMISIONEZ. Doar Parlamentul poate sa ma demita!"

5 Iunie 2015
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
Ponta5
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca, in conditiile in care DNA a comunicat ca premierul Victor Ponta este invinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunand ca, in opinia sa, este o ”situatie imposibila” pentru Romania ca premierul sa fie invinuit de fapte penale. Premierul Victor Ponta a anuntat ca respecta pozitia publica a presedintelui, dar ca a fost numit la conducerea Guvernului de catre Parlament si numai Parlamentul il poate demite.
"Astazi, Directia Nationala Anticoruptie a comunicat public ca primul-ministru Victor Ponta este invinuit de fapte penale. Dupa parerea mea, este o situatie imposibila pentru Romania ca primul-ministru sa fie invinuit de fapte penale. Pe de alta parte, pentru Romania, cel mai rau lucru care s-ar putea intampla acum este o criza politica. Avand in vedere toate acestea, solicit demisia primului-ministru Victor Ponta", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.
"Aceste consideratiuni si solicitarea de demisie le-am comunicat primului-ministru intr-o discutie pe care am avut-o acum cateva minute", a precizat Iohannis.
Presedintele a facut acest anunt la scurt timp dupa ce s-a intalnit cu Victor Ponta la Cotroceni.
Ponta nu demisioneaza: Doar Parlamentul poate sa ma demita!
"Am avut cu presedintele Iohannis o discutie institutionala extrem de corecta si civilizata! Respect pozitia sa publica, dar am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita! Cred ca respectarea principiilor constitutionale este esentiala pt societatea noastra si in niciun caz nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului si a cetatenilor acestei tari! Asta ar insemna dictatura si cred ca la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pt noi toti!", a scrie Ponta pe Facebook.
Surse oficiale declarau pentru MEDIAFAX ca presedintele Klaus Iohannis l-a chemat pe premierul Victor Ponta la Palatul Cotroceni pentru a-i cere sa demisioneze, in caz contrar intentionand sa il suspende din functie.
"Conform informatiilor existente la momentul convocarii premierului, presedintele ia in calcul suspendarea prim-ministrului, confor Constitutiei, daca acesta nu opteaza pentru varianta demisiei. Decizia va fi luata in urma discutiei in care explicatiile premierului vor avea o importanta", au aratat sursele, apropiate situatiei.
Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat, anunta DNA.
In ianuarie anul trecut, in contextul informatiilor aparute cum ca in raportul trimis de Inspectia Judiciara catre Consiliul Superior al Magistraturii se arata ca este cercetat de DNA pentru afacerile de la CE Rovinari si Turceni in care este verificat si Sova, Ponta spunea presei: "E normal. Ce om nu e cercetat? Dar eu ma duc maine, daca ma cheama, ma duc. Dar stiti de un asemenea dosar? Eu nu am fost informat, aflu de la dumneavoastra, dar nu m-ar mira. Dar cum as putea sa nu am si eu dosar la DNA? Pana la urma, ar fi anormal. Pentru niste contracte semnate de firma dumneavostra de avocatura complexului energetic Turceni... Asta e o tampenie".
De asemenea, in luna martie a acestui an, in contextul anchetarii cumnatului sau, Ponta afirma, intr-o emisiune televizata, ca va demisiona din postul de prim-ministru daca in cazul lui va fi inceputa in vreun dosar urmarirea penala, precizand insa ca spera ca, in 2015, guvernele nu sunt schimbate cu mijloace judiciare.
"Daca se face un dosar in care fata de mine se incepe urmarirea penala, nu am cum sa raman in functia de prim-ministru, sa stau in fiecare dimineata sa dau explicatii cum e cu dosarul. Dar eu sper ca, in 2015, nu se schimba guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, ca nu se va intampla", spunea Ponta.
Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat, anunta DNA. 

klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005048 (s)