News Flash:

Razboiul Dragnea - Tudose continua! Premierul Mihai Tudose vrea mai putine ministere, dar Liviu Dragnea se impotriveste. Ce portofolii ar putea fi comasate

4 Ianuarie 2018
1035 Vizualizari | 0 Comentarii
tudose si dragnea

Premierul Mihai Tudose isi doreste cu Executiv cu mai putine ministere, insa seful pe linie de partid, Liviu Dragnea, se impotriveste, miercuri dand un semnal clar, prin intermediul Facebook, ca intentioneaza sa o inlocuiasca pe Doina Pana cu un alt social-democrat.
Premierul Mihai Tudose a anuntat, in interiorul partidului, ca doreste restructurarea Guvernului. El a evitat, recent, sa se pozitioneze in raport cu oportunitatea unui congres extraordinar al PSD, dar a afirmat ca ”oricand o discutie de tip doctrinar in partid este binevenita. Cand va fi, cum va fi, cand vom stabili ca este necesar... va vom anunta”.

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, s-a pozitionat de partea premierului, sustinand ca este nevoie de o restructurare a Guvernului, care ar urma sa aiba 16-17 ministere. Mai mult, Badalau a spus ca ar fi oportuna organizarea un congres al social-democratilor.

”A existat o discutie, o declaratie publica a domnului presedinte Dragnea, in care a spus ca ne propunem o restructurare a ministerelor. (...) Reorganizarea guvernului asta si inseamna (comasarea ministerelor - n.r.). Am mai auzit povestea asta ca reorganizezi sa-l maresti. Nu, reorganizezi pentru a-l micsora. Probabil Ministerul Apelor va fi comasat la Mediu, asa cum a fost foarte mult timp”, a declarat pentru MEDIAFAX presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau.
El a mai spus ca decizia de comasare va fi luata intr-o sedinta a Comitetului Executiv National al PSD.

Sedinta CExN al PSD, convocata luni, la sediul central al partidului - surse

Conducerea PSD a convocat, luni, de la ora 14.00, sedinta Comitetului Executiv National, potrivit unor surse social-democrate, pentru a lua o decizie dupa ce Doina Pana a demisionat din functia de ministru al Apelor si Padurilor.

”Sedinta Comitetului Executiv al PSD a fost convocata luni, 8 ianuarie, de la ora 14.00, la sediul central al partidului”, au precizat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

Convocarea sedintei Comietului Executiv a fost anuntata, initial, de presedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.

"Ii multumesc doamnei ministru Doina Pana pentru activitatea deosebita depusa in Guvernul Romaniei! #RadarulPadurilor, Codul #silvic, diminuarea defirisarilor ilegale, toate acestea si multe altele nu ar fi fost posibile fara implicarea doamnei ministru! Propunerea pentru noul ministru va fi stabilita in cadrul Comitetului Executiv National, care va fi convocat zilele urmatoare", a scris miercuri, pe Facebook, Liviu Dragnea.

Doina Pana a demisionat miercuri din functia de ministru al Apelor si Padurilor, invocand motive de sanatate, se arata intr-un comunicat oficial al ministerului.

Demisia Doinei Pana a generat in interiorul PSD o dezbatere despre comasarea ministerelor Mediului si Apelor, dar si despre oportunitatea unei restructurari mai ample a Executivului cu aceasta ocazie.

Presedintele executiv al PSD a reamintit de ultimul interviu acordat de Liviu Dragnea.

„Trebuie sa vedem anul viitor daca forma Guvernului este cea mai buna, daca este nevoie sau nu sa se procedeze la o restructurare a Guvernului, daca da sau nu. (…) Si am avut o discutie cu primul-ministru, cu domnul presedinte Tariceanu in ianuarie sa incepem sa discutam daca se impune, repet, sa vedem daca e necesar sau nu. In ianuarie vom incepe discutii serioase despre ce putem face pentru ca activitatea guvernamentala sa fie si mai buna decat a fost in aceasta perioada”, a spus Dragnea la Romania Tv.

Totusi, miercuri, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis, pe Facebook ca nominalizarea pentru noul ministru al Apelor si Padurilor va fi stabilita in cadrul Comitetului Executiv National, care va fi convocat zilele urmatoare, dupa ce Doina Pana si-a anuntat demisia.

La randul sau, vicepremierul Paul Stanescu a exclus o retructurare a ministerelor, sustinand ca o comasare a ministerelor nu este oportuna.

Printre ministerele care ar putea fi comasare se regasesc, pe langa Apele cu Mediul, Energia cu Economia, Turismul si Tineretul si Sportul, Romanii de pretutindeni cu Afacerile Externe, precum si Educatia si Cercetarea.

In prezent, Guvernul are in componenta, pe langa premierul Mihai Tudose, trei vicepremieri, dintre care unul, Marcel Ciolacu, fara portofoliu, 24 de ministri si doi ministri delegati - Mariu Nica si Victor Negrescu, la Fonduri Europene si la Afaceri Europene.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004777 (s)