News Flash:

Rata somajului, in crestere la Timisoara

8 Ianuarie 2015
1326 Vizualizari | 0 Comentarii
Dupa mai multe luni de scadere continua, rata oficiala a somajului din Timis este in crestere. La acest capitol, al judetelor cu cel mai mic numar de persoane fara loc de munca, Timsul ocupa locul doi, o rata mai mica se inregistreaza doar in Ilfov, cu 1,53 procente, fata de 1,61. Chiar si Bucurestiul are mai multi someri raportat la numarul de persoane cu capacitate de munca.
Luna noiembrie, ultima raportata, a adus o usoara crestere a ratei somajului in Timis. De la doar 1,44% in octombrie, valoarea acestui indicator a urcat la 1,61%. In total, sunt 5482 de persoane care erau oficial inscrise pe lista celor aflati in evindentia AJOFM Timis. In randul populatiei feminine somajul este mai mare, este vorba de 2755 de persoane, adica 1,80 din total.
Oferta locurilor de munca ale AJOFM Timis
In ceea ce priveste locurile de munca, ultimele date oficiale arata un numar de 309 slujbe disponibile in Timis. La acest capitol inaintea judetului nostru se afla Bucurestiul, cu 1687 slujbe, Arad – 1151, Arges – 1138, Cluj – 526, Iasi – 463, respectiv Ilfov – 455, scrie tion.ro.
Ofertele sunt numeroase, din cele mai diversificate domenii. Cele mai multe sunt pentru cei cu studii medii, pentru operatori de linie, agenti de paza, dar si pentru electricieni, soferi, mecanici, lucratori in constructii.
Pentru cei cu studii superioare sunt, de asemenea, slujbe disponibile: administratori baze de date, ingineri electronisti, in telecomunicatii, informaticieni, ingineri mecanici, programatori, dar si personal in domeniul medical si al psihologiei. Oferte foarte multe sunt disponibile in cadrul unei fabrici din domeniul electronicii, situata pe drumul national spre Cenad. De asemenea, se remarca numarul mare de posturi scoase la concurs de Spitalul Judetean Timisoara, in domeniul medical, dar si administrativ.

timsul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005995 (s)