News Flash:

Rata somajului continua sa scada in judetul Timis

6 Iunie 2015
1105 Vizualizari | 0 Comentarii
someri
Luna aprilie a adus o noua scadere a ratei somajului pentru judetul Timis. Situatia pare a fi tot mai complicata pentru cei care cauta oameni noi. Ultimele informatii oficiale arata ca nivelul acestui indicator a ajuns 1,40 de procente din totalul populatiei ocupate.
Ceea ce pare a fi ceva benefic poate in final dauna aparitiei de noi investitii in Timis. Aici ne referim la scaderea continua a somajului. Cifrele oficiale arata ca rata somajului a ajuns in Timis la valoarea de doar 1,4%, un nivel extrem de mic.
Pentru firmele noi sau cele care se extind aceasta poate insemna ca nu mai exista personal suficient pentru activitatea demarata sau aflata in crestere. Din fericire, migratia fortei de munca dinspre alte judete spre Timis creste destul de mult in ultima perioada, iar cei veniti in cautarea unei noi slujbe nu sunt cuantificati.
Rata somajului in Timis este mai pronuntata intre persoanele de sex feminin, 1,55% fata de 1,29% in ceea ce priveste persoanele de sex masculin. Numarul total al somerilor inregistrati in judet este de 4.786 de persoane. Dintre acestia 2.089 sunt indemnizati, adica beneficiaza de sprijin de la buget, in timp ce alte 2.697 de persoane nu mai beneficiaza de indemnizatii de la bugetul somajului.

timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1297 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006422 (s)