News Flash:

RASTURNARE de situatie: PSD si UDMR nu s-au mai inteles

20 Iunie 2017
1106 Vizualizari | 0 Comentarii
motiune
Unul cate unul, proiectele UDMR pentru care obtinusera sprijin din partea PSD, printre care si declararea zilei de 15 martie ca zi a comunitatii maghiare din Romania, au fost blocate astazi in Parlament. UDMR a reactionat imediat si a anuntat ca nu va vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, decizie conturata ieri dupa voturile PSD in comisii si scop pe care il urmarea conducerea social-democratilor pentru schimbarea premierului. Surse politice au declarat ca factorul declansator al rasturnarii situatiei a fost faptul ca PSD si UDMR nu au cazut la un acord cu privire la proiectul privind scaderea pragului de reprezentare a minoritatilor pentru folosirea limbii materne in administratie, iar comisiile au fost anulate.
UPDATE 12.30 O alta lege a UDMR, privind finantarea invatamantului confesional particular, retrasa de la Senat
Un alt proiect de lege apartinand UDMR a fost retras marti de pe ordinea de zi a plenului Senatului, actul normativ urmand sa reglementeze finantarea din fonduri publice a invatamantului superior confesional particular.
Proiectul de lege prevedea ca "statul sa ofere sprijin invatamantului teologic pastoral acreditat in institutiile de invatamant superior confesional particular", din fonduri publice, in cazul care in cadrul invatamantului superior de stat nu exista invatamant teologic pastoral specific cultului respectiv.
UDMR nu va vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, a anuntat marti senatorul Tanczos Barna, care a precizat ca atata timp cat toate negocierile au picat cu PSD, UDMR nu are de ce sa intre in ”cearta interna” a social democratilor.
”Din moment ce intelegerea de ieri nu mai este in picioare, din moment ce PSD a propus retragerea de pe ordinea de zi proiectele de legi pe care le-am stabilit ieri la discutiile de dimineata , nu avem sa avem absolut niciun motiv sa ne implicam in aceasta cearta interna a PSD”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Tanczos Barna.
Barna a mai afirmat ca nu crede ca vor mai avea loc negocieri intre UDMR si coalitia PSD-ALDE.
UDMR nu a decis inca daca parlamentarii formatiunii vor fi prezenti in sala la votul pentru motiunea de cenzura si se vor abtine de la vot sau daca nu vor participa la sedinta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006226 (s)