News Flash:

Raportul privind Comisia de ancheta a alegerilor din 2009, retrimis la Comisii, la cererea PSD

26 Aprilie 2017
928 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea01
Plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a decis, miercuri, cu 278 de voturi „pentru” si 17 voturi „impotriva”, retrimiterea la Comisiile juridice a Raportului privind constituirea Comisiei de ancheta a alegerilor din 2009, pentru o saptamana, pentru clarificarea obiectivelor acesteia.
Propunerea de retrimitere la Comisiile juridice a fost avansata de liderului grupului PSD din Camera Deputatilor, Marcel Ciolacu, care a invocat faptul ca obiectivele Comisiei de ancheta, stabilite in regulamentul acesteia, trebuie clarificate ca urmare a faptului ca PICCJ a deschis o ancheta cu un obiectiv similar.
„Tinand cont ca in data 20 aprilie 2017 s-a inaintat BPR constituirea Comisiei speciale de ancheta, avand anumite obiective, si enumar unul singur – determinarea posibilei implicari a unor institutii sau persoane, altele decat prevazute de lege, in organizarea procesului electoal din 2009 - iar in data de 24 aprilie PICCJ a solicitat o ancheta privind existenta unor suspiciuni in procesul electoral din 2009 privind implicarea unor autoritati publice si/sau persoane, altele decat cele prevazute de lege, propun retrimiterea raportului la Comisile juridice reunite pentru clarificarea obiectivelor Comisiei de ancheta”, a spus Ciolacu.

Presedintele PSD Liviu Dragnea: Obiectivele Comisiei de ancheta a alegerilor din 2009 vor fi reformulate
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca decizia politica de a infiinta Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 ramane in vigoare, retrimiterea la Comisiile juridice a Raportului avand ca scop reformularea obiectivelor, dupa ce Parchetul General le-ar fi "copiat prin copy paste".
„Cu lipsa de imoralitate care ma caracterizeaza, vreau sa va precizez ca nu este vorba de niciun pas inapoi. Luand act de trezirea brusca a Parchetului General, dupa 8 ani de zile de la alegerile din 2009, copiind aproape, prin obiectivele din proiectul de hotarare de infiintare a Comisiei, s-a decis sa se retrimita la comisii acest proiect pentru a se reformula obiectivele. Decizia politica de a se infiinta aceasta comisie ramane”, a spus Dragnea.
„Cu toate presiunile facute asupra completelor care m-au judecat, nici macar aceste complete care au dat o decizie politica pentru un dosar politic nu au reusit sa puna in sarcina mea o frauda electorala”, a adaugat Dragnea.
Senatorul PMP Traian Basescu a solicitat, anterior, Camerelor reunite sa voteza miercuri derularea acestei anchete si constituirea Comisiei de ancheta, el aratad ca principalul otiv consta in faptul ca PSD trebuie sa se faca de ras pana la capat.
„Poate aceasta comisie va aduce aminte PSD ca in 2009 in sectiile de votare eu aveam un singur reprezentant, iar marea alianta politica care il sustinea pe Geoana avea PSD, PNL, UDMR, PC. Poate vreti sa explicati cum a reusit sa fure unul singur cand patru hoti erau cu mainile in buletinele de vot”, a spus Basescu.
„Cititi si cartea lui Miron Mitrea in care explica cum furati voi, PSD, la sectiile de votare. Si il propun pe Dragnea presedinte al unei comisii care sa evalueze fraude la alegeri”, a adaugat Basescu.
La randul sau, presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a precizat ca PNL va accepta retrimiterea la Comisie si va vota in acest sens.
„Comisia a fost propusa spre a fi condusa de o persoana condamnata definitiv pentru furt electoral. E o lipsa de moralitate si profesionalism cum rar poti inchipui”, a acuzat Turcan. Mediafax
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004635 (s)