News Flash:

RAPORT: Un avion cu 132 de pasageri la bord, foarte aproape de o COLIZIUNE cu un avion militar rus

11 Noiembrie 2014
1101 Vizualizari | 0 Comentarii
Aproximativ 40 de incidente aviatice grave au fost inregistrate in ultimele luni intre Rusia si Occident, unul dintre acestea fiind foarte aproape sa duca la o coliziune intre un avion de linie scandinav si un avion de recunoastere rus, potrivit unui raport publicat luni, relateaza AFP.
"Aceste evenimente formeaza un ansamblu foarte ingrijorator de incalcari ale spatiului aerian, de interventii de urgenta, de evitare a coliziunilor in zbor, de apropieri in mare si de alte actiuni periculoase produse frecvent si intr-o zona foarte larga", se arata intr-un raport publicat de reteaua European Leadership Network (ELN), ce isi are sediul la Londra si regrupeaza fosti oficiali politici europeni.
NATO a anuntat recent ca, de la inceputul anului, au avut loc peste o suta de interceptari de avioane rusesti in spatiul european, adica de trei ori mai mult in comparatie cu anul trecut.
Majoritatea acestor incidente au avut loc in Marea Baltica, dar, de asemenea, "producerea unor incidente s-a evitat la limita" atat mai la nord, cat si in Marea Neagra sau de-a lungul frontierelor cu Statele Unite si Canada.
Printre incidentele cele mai grave mentionate de reteaua ELN, in afara de cele dezvaluite deja de NATO, figureaza evitarea producerii unei coliziuni, la 3 martie, intre un avion al companiei aeriene scandinave SAS, care a decolat de la Copenhaga cu destinatia Roma avand 132 de pasageri la bord, si un avion militar de recunoastere rus.
Incidentul s-a produs la aproximativ 50 de mile sud-est de orasul suedez Malmö. "Coliziunea a fost evitata, se pare, datorita bunei vizibilitati si vigilentei pilotilor avionului de linie", potrivit raportului.
Presa suedeza a anuntat ca incidentul ar fi avut loc in apele internationale. Potrivit presei scandinave, cele doua aparate au trecut la o distanta de 90 de metri unul de celalalt. Avionul rus nu si-a anuntat pozitia, dar a fost identificat de un radar si controlorii de trafic aerian danezi au alertat echipajul avionului de linie, care ulterior a deviat de la traiectorie. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 32 queries | Mysql time :0.009026 (s)