News Flash:

Raluca Pruna critica dur Parlamentul

23 Iunie 2016
1120 Vizualizari | 0 Comentarii
raluca pruna
Raluca Pruna, ministrul Justitiei, a postat pe pagina sa de facebook un comentariu in care critica votul din Parlament, dupa ce dezincrminarea conflictului de interese a trecut. Astfel, ministrul vorbeste despre tiranie parlamentara si mentioneaza ca Guvernului nu i s-a dat cuvantul pentru a avea un punct de vedere pe acest proiect.

Redam, in continuare, postarea de pe pagina de Facebook a ministrului:

"Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu intru aici in discutii de text. Astfel de discutii, in mod regretabil, nu au avut loc nici in Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvantul. Deja vu? Am fost nu de mult somata sa spun ce inteleg prin restauratie. Exact asta. Mai inteleg, parafrazand, o tiranie parlamentara.

In anticiparea intrebarilor, raspund: Cred in parlamentarism, In cel responsabil, in slujba cetatii. Regret ca din legea privind abilitarea guvernului de a emite ordonantepe perioada vacantei parlamentare a fost eliminat Statutul personalului din sistemul de probatiune.

Asta in contextul in care acest statut e o restanta din 2013, exista la nivel declarativ consens politic pentru imbunatatirea situatiei din penitenciare si pentru consolidarea probatiunii ca solutie, iar Romania risca din 2012 o hotatare pilot aCEDO care consta printre altele in acordarea de despagubiri estimate la aprox 100 milioane euro anual.

facebook tiranie parlamentara legea ordonante cedo despagubiri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004971 (s)