News Flash:

Rafael Nadal s-a retras de la Turneul Campionilor

14 Noiembrie 2017
957 Vizualizari | 0 Comentarii
nadal rafa

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, liderul clasamentului mondial ATP, s-a retras marti din Turneul Campionilor de la Londra, din cauza unei accidentari la genunchi, dupa o infrangere in partida inaugurala impotriva belgianului David Goffin, scor 6-7 (5), 7-6 (4), 4-6.
Nadal, in varsta de 31 de ani, a resimtit dureri puternice la genunchiul drept inca dinaintea turneului ATP 250 de la Basel, la finalul lunii octombrie, si s-a mai retras inaintea sfertului de finala din cadrul competitiei de Masters Series de la Paris, la inceputul lunii noiembrie.

Partida dintre Rafael Nadal si David Goffin a durat doua ore si 41 de minute. Spaniolul si-a pierdut serviciul de cinci ori si a reusit patru break-uri. De cealalta parte, belgianul a servit 14 asi si s-a aflat mai mereu la conducerea jocului. Este primul succes reusit de Goffin in fata lui Nadal, din patru infruntari.

"Am avut angajament fata de eveniment, fata de oras, fata de mine. Am incercat din greu. Am facut ce trebuia sa fac pentru a incerca sa fiu pregatit sa joc. Dar nu sunt cu adevarat pregatit sa joc. M-am luptat foarte mult in timpul meciului, dar stiam ca va fi probabil ultimul al sezonului pentru mine. Nu este deloc vorba despre o decizie. E vorba despre durere. Nu pot sa am putere suficienta pentru a continua sa joc. Am incercat si cred ca a fost un miracol scorul atat de apropiat din timpul meciului. Voi continua sa muncesc din greu pentru a ramane in top si pentru a avea pe mai departe sansa de a lupta pentru lucrurile importante. Astazi nu a fost deloc o senzatie placuta pe teren, insa am avut un sezon de neuitat", a spus Nadal.


Rafael Nadal incheie anul pe prima pozitie ATP, pentru a patra oara in cariera. In sezonul 2017, ibericul a castigat titlurile de Mare Slem la Roland Garros (Openul Frantei) si Openul Statelor Unite, a disputat finala la Openul Australiei si si-a adjudecat alte patru trofee la simplu.

Liderul clasamentului mondial va fi inlocuit in grupa Pete Sampras de la Turneul Campionilor de catre spaniolul Pablo Carreno Busta, aflat pe locul 10 in clasamentul mondial.

In cealalta partida disputata luni in grupa A, bulgarul Grigor Dimitrov (locul 6 ATP) a trecut de austriacul Dominic Thiem (4 ATP), scor 6-3, 5-7, 7-5, dupa doua ore si 22 de minute.

Miercuri, Pablo Carreno Busta va juca impotriva austriacului Dominic Thiem, iar David Goffin si Grigor Dimitrov se vor confrunta in celalalt meci din grupa Pete Sampras. Bulgarul va obtine calificarea in penultimul act al competitiei de la Londra in cazul unei victorii, indiferent de scor.


turneul campionilor david goffin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005137 (s)