News Flash:

Raed Arafat vorbeste despre un mare cutremur in Romania

31 Ianuarie 2018
950 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur atlantic

Romania pare a se pregati pentru un seism major in urmatoarea perioada. Aceasta este prima concluzie pe care am putea sa o tragem dupa ce Raed Aerafat a vorbit despre masurile care se vor lua in viitorul apropiat.

"Cel putin pentru partea de cautare-salvare urbana, anul trecut am incheiat dotarea fiecarui judet cu cate un container de cautare-salvare, iar in acest an se achizitioneaza al doilea container. Deja sunt contractate. Deci, la sfarsitul acestui an, fiecare judet va avea doua containere de cautare-salvare cu toate echipamentele, ceea ce inseamna ca, in jurul fiecarui container, se dezvolta o echipa de cautare-salvare (...) de interventie pe partea de cladiri prabusite si alte situatii care necesita echipamentele respective", a declarat dr. Arafat. 

In opinia sa, prin dotarea fiecarui judet cu cate doua containere de cautare-salvare se va asigura necesarul pentru acest tip de interventii. 

"Deci, daca comparam, acum un an nu aveam nimic, anul trecut aveam unul in fiecare judet, anul acesta vom ajunge la doua in fiecare judet, ceea ce noi consideram ca este o cifra corecta, nu mai trebuie sa mergem mai departe pe acest tip de dotare", a precizat coordonatorul DSU.

Directorul INFP a vorbit despre marele cutremur care va avea loc in Romania. Constantin Ionescu, director general al Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, a declarat ca acest seism poate avea loc in Romania oricand.

Potrivit lui Constantin Ionescu, un cutremur devastator nu poate fi prezis. Insa, cetatenii trebuie sa fie pregatiti sa stie cum sa actioneze in cazul unei catastrofe de acest fel.

“Nu stim cand se va produce in Romania marele cutremur, dar cetatenii trebuie sa fie pregatiti sa stie cum sa actioneze si orice actiune care se desfasoara in acest scop, de pregatire, este binevenita.

Sunt anumite indicatii in legatura cu ce trebuie sa facem in cazul unui cutremur. Unde sa ne adapostim daca stam la bloc, pe strada sau in masina”, a declarat Constantin Ionescu.


directorul infp
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1380 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007807 (s)