News Flash:

Raed Arafat: Informarea potrivit careia cei expusi la gazele lacrimogene nu sunt in pericol e o intentie de a linisti populatia/ DSU nu tine partea Jandarmeriei, nu executa ordine politice

16 August 2018
577 Vizualizari | 0 Comentarii
gaze

Seful DSU, Raed Arafat, precizeaza ca informarea potrivit careia gazele lacrimogene contin substante conform normelor europene si ca cei expusi nu sunt in pericol reprezinta o intentie de a linisti populatia, nu executarea unui ordin politic si nici „nu tine partea” Jandarmeriei.
„Am dat acest comunicat mai ales dupa ce am fost sesizat de colegii de la UPU Floreasca asupra faptului ca mai multe persoane se prezinta fara simptome solicitand a fi consultate si sa aiba analizele de sange efectuate. Este clar ca in cazul in care ai simptome sau probleme care te ingrijoreaza ca pacient este recomandat sa ajungi la spital sau la un medic. (...) Din pacate intentia de a linisti populatia care nu prezinta simptome sau semne, luand in considerare ca peste 100.000 de persoane au fost la Piata Victoriei in noaptea de 10 August, a fost interpretata de catre un grup de persoane ca o diversiune si o dezinformare din partea noastra. Interpretarea si mai absurda este ca tinem partea Jandarmeriei importriva populatiei sau ca am executat ordine politice si ca acest comnuicat este unul politic”, a scris Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, pe Facebook.

Acesta a mai spus ca, daca cineva s-a simtit lezat de acea informare, isi cere scuze, insa, stiinta este una pentru toti ea neputand fi aplicata diferentiat dupa dorintele unora sau altora.
„Inainte sa publicam acest comunicat ne-am consutlat cu fabricantii pe de o parte ca sa ne asiguram de natura substantei care a fost utilizata si sa nu ne bazam numai pe informatiile interne. Totodata, pe langa documentarea si datele obtinute de pe site-ul Centrului de Control al Bolilor din SUA am vorbit personal cu unul dintre specialistii renumiti in toxicologie de la centrul de toxicologie din New York. (...) Dupa publicare pe site-ul DSU au fost multe comentarii si jigniri la adresa noastra insa continutul comunicatului ramane, din punct de vedere medical, unul valid si anume daca nu aveti simptome sau probleme care sa va ingrijoreze nu trebuie sa va prezentati la UPU pentru un consult de rutina pentru ca acesta nu va aduce niciun beneficiu iar medicul nu are cum sa decida stiintific ca ati fost expusi la substantele respective consultandu-va la 5 sau 6 zile dupa expunere, medicul bazandu-se doar pe declaratia pacientului”, a mai spus Raed Arafat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007109 (s)