News Flash:

Radacina care poate distruge virusurile hepatitice. Iata 7 remedii naturiste pentru hepatitele virale

25 Martie 2016
101535 Vizualizari | 0 Comentarii
lemnul dulce
Hepatitele virale fac ravagii la noi in tara. De la clasica hepatia A, cea mai usoara forma, am ajuns la hepatitele B, C - greu de tratat si D, E, F, G, extrem de rare. 

Daca hepatita A este vindecata rapid, fara sa lase sechele, nu acelasi lucru l-am putea spune despre tipul B, care nu are tratament curativ, in schimb exista unvaccin care previne infectia cu virusul hepatitic B. In tratamentul acestor boli, de real ajutor pot fi si plantele, in completarea medicatiei alopate. Iata catevaremdii naturiste pentru hepatitele virale

Plantele medicinale
Armurariu
Este campionul absolut in lupta cu toate tipurile de hepatita virala, adica A, B si C. Comisia Europeana a medicamentelor a aprobat utilizarea plantei ca tratament de sustinere in boli inflamatorii cronice ale ficatului si in ciroza, pentru afectarea toxica a ficatului. 

Principiile sale active actioneaza prin modificarea si intarirea structurii membranelor exterioare ale celulelor hepatice, prevenind patrunderea toxinelor in ficat, stimuland capacitatea regenerativa a acestuia si formarea de noi celule hepatice. 

Se foloseste sub forma de pulbere de seminte, din care se iau patru lingurite pe zi, in cure de 6 luni, cu trei saptamani de pauza.

Lemnul dulce
Este o planta foarte intens studiata in spitalele universitare si in laboratoarele de medicina experimentala din Japonia. Lucrarile publicate de dr. Okuno Takahaze si colaboratorii sai arata ca administrarea radacinii de lemn dulce reduce riscul aparitiei cirozei si a cancerului hepatic (complicatii frecvente ale hepatitei B si mai ales C), inhiba si, in unele cazuri, distruge virusurile care produc hepatita. 

Mai mult, administrarea de lemn dulce in timpul tratamentelor cu Interferon reduce efectele adverse ale acestuia si ii potenteaza actiunea terapeutica. 

Se administreaza sub forma de pulbere, din care se ia cate o jumatate de lingurita, de 4-6 ori pe zi, in cure de cate 20 de zile cu 7 zile de pauza.

Anghinarea
Frunzele de anghinare se administreaza sub forma de infuzie combinata, obtinuta astfel: 3 lingurite de planta uscata si maruntita se lasa sa stea intr-un sfert de litru de apa calduta de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Maceratul se lasa deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca un sfert de litru de apa clocotita si se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. 

Se filtreaza infuzia astfel obtinuta si se combina cu maceratul pus deoparte anterior, obtinandu-se aproximativ doua pahare de preparat. Acest remediu se bea pe stomacul gol, cate doua pahare pe zi, in cure de minimum 60 de zile. Anghinarea ajuta la mentinerea si refacerea structurii normale a ficatului, sustine activitatea hepatica si combate complicatiile tuturor formelor de hepatita.

Terapia cu muguri si tesuturi tinere de plante
Gemoterapia este o mare speranta in tratamentul tuturor formelor de hepatita virala, atat acuta, cat si cronica. Iata cele mai eficiente remedii de acest tip:

Radicelele de porumb (Zea mays)
Maceratul glicerinat se gaseste in magazinele si in farmaciile naturiste, avand un rol foarte important in hepatitele acute. Prin mecanisme inca necunoscute, extractul in apa, glicerina si alcool, din radacinile plantelor foarte tinere de porumb combate eficient virusurile care produc hepatita. 

Se fac tratamente de 6 luni, in care se administreaza, de doua ori pe zi, cate 30-50 de picaturi de macerat glicerinat de porumb, eventual in combinatie cu urmatoarele extracte:

Mladitele de alun (Corylus avellana)
Acestea intervin foarte puternic in metabolismul proteinelor, crescand in organism nivelul albuminei, normalizand valorile gama si beta globulinelor. Se iau cate 30 de picaturi, de doua ori pe zi, in cure de 3-6 luni.

Mugurii de anin alb (Alnus incana)
Impiedica sclerozarea celulelor hepatice si aparitia cirozei. Se iau cate 100 de picaturi pe zi, in doza unica, pe o perioada de trei luni, cu 10-20 de zile de repaus intre doua cure.

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)
Maceratul glicerinat din mladitele si radacinile sale tinere ajuta in cazurile de insuficienta hepatica. Se iau cate 30-50 de picaturi de doua ori pe zi, in cure de 3 luni, cu doua saptamani de pauza.

 


hepatitele virale hepatia a armurariu lemnul dulce anghinarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005038 (s)