News Flash:

Putini stiau acest aspect! Iata ce efect negativ are consumul de zahar asupra barbatilor

13 August 2018
680 Vizualizari | 0 Comentarii
consum de zahar

Toata lumea stie ca zaharul poate produce efecte negative asupra sanatatii fizice, insa un nou studiu arata ca acesta poate avea un impact negativ si asupra starii psihice, mai ales in cazul barbatilor, relateaza The Independent, citat de Mediafax.

Datele relevate de un studiu efectuat de Institutul de Epidemiologie al Universitatii din Londra scot in evidenta ca barbatii care consuma prea mult zahar au cu 23% mai multe sanse sa dezvolte unele tulburari mentale, inclusiv depresie si anxietate, fata de cei care il consuma in cantitati moderate.

In Marea Britanie, barbatii consuma aproximativ 67 de grame de zahar pe zi, aproape dublu fata de cantitatea recomandata. Statele Unite stau si mai rau din acest punct de vedere, cunsumul zilnic de zahar in randul barbatilor ridicandu-se la 94 de grame.
 

”Sunt numerosi factori care influenteaza producerea tulburarilor pshicice, dar o dieta bogata in alimente si bauturi zaharoase ar putea pune gaz pe foc. In urma studiului nu am reusit sa facem o conexiune intre consumul excesiv de zahar si tulburarile psihice in cazul femeilor. Nu putem explica acest aspect”, a declarat Anika Knüppel, cercetatorul care a coordonat studiul.

Studiul a fost urmarit comportamentele a 7000 de persoane pentru o perioada de 22 de ani. Rezultatele au fost analizate in mod independent de alti factori care genereaza probleme pentru starea psihica, precum greutatea, statutul socio-demografic, stilul de viata sau starea generala de sanatate.


zaharul efecte negative epidemiologie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004652 (s)