News Flash:

Putini absolventi s-au interesat de locurile de munca oferite la Bursa organizata la Resita

21 Octombrie 2016
1073 Vizualizari | 0 Comentarii
loc de munca1
Doar 78 de someri, dintre care 51 au terminat anul acesta o forma de invatamant, s-au interesat de oferta pusa la dispozitie, joi, la Bursa locurilor de munca pentru absolventi, in urma careia 30 de tineri au fost selectati in vederea incadrarii. 
''Noi am contactat 42 de firme, din care au confirmat participarea la bursa 20 de angajatori, care au oferit un numar de 126 de locuri de munca. Din acestea, noua sunt pentru studii superioare, in care predomina ingineria. Cele mai multe locuri de munca oferite sunt, insa, pentru studii medii. Cred ca, de aceasta data, sunt destule locuri de munca si diversificate, avand in vedere ca, in anii trecuti, numarul acestora era mai mic. Problema care se pune este ca avem un numar foarte mic de absolventi inregistrati la noi'', a declarat Caius Isac, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Caras-Severin. 
Conform acestuia, la AJOFM Caras-Severin sunt inregistrati in prezent 378 de absolventi, din care 221 sunt indemnizati. ''Din totalul persoanelor inregistrate, 48 sunt din Resita, dar doar 19 sunt indemnizate'', a mentionat Isac. 
La Bursa locurilor de munca organizata joi, la Universitatea Eftimie Murgu din Resita, au participat 78 de persoane, dintre care 51 absolventi ai diferitelor forme de invatamant. 
In ceea ce priveste rata somajului in judetul Caras-Severin, in ianuarie 2016 ea era de 4,10%, in luna septembrie scazand la 2.01%, ceea ce inseamna 2.355 de someri inregistrati la AJOFM. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005545 (s)