News Flash:

Purtatorul de cuvant al MAE, eliberat din functie dupa gafa privind brosura cu steagul Germaniei peste harta Frantei

11 Martie 2015
1430 Vizualizari | 1 Comentarii
aurescu
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a decis eliberarea din functie a purtatorului de cuvant al MAE, "care a gestionat, in relatia cu Agerpres problematica" brosurii in care steagul Germaniei a fost imprimat peste harta Frantei, se spune intr-un comunicat al MAE, remis miercuri agentiei MEDIAFAX.
"In urma analizarii modului in care s-a ajuns la acest regretabil incident, ministrul Afacerilor Externe a decis, in cursul zilei de ieri, eliberarea din functie a purtatorului de cuvant al MAE, care a gestionat, in relatia cu Agerpres, problematica materialului in cauza.Purtatorul de cuvant al MAE si-a asumat responsabilitatea neverificarii integrale a brosurii respective inainte de a-i fi prezentata sefului institutiei" spre a fi oferita ministrului german de Externe.
MAE reaminteste "ca brosura, in varianta tiparita, a fost predata de Agerpres la MAE in dimineata zilei de 9 martie a.c., in cursul derularii vizitei oficialului german la Bucuresti. si ca, ulterior semnalarii catre Agerpres a erorii de pe coperta materialului, Agerpres si-a asumat public greseala tehnica si a cerut scuze pentru aceasta".
In comunicat se mai spune ca "incidentul a creat o situatie delicata si a proiectat o imagine total defavorabila asupra activitatii MAE, motiv pentru care ministrul afacerilor externe a dispus masura eliberarii din functie a purtatorului de cuvant" Brandusa Predescu.
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis omologului sau german "regretul profund" pentru faptul ca pe coperta brosurii pe care i-a inmanat-o, luni, a fost imprimata harta Frantei acoperita cu steagul Germaniei, in timp ce Agerpres, care a editat brosura, a cerut scuze MAE roman si german.
Luni, la finalul interventiei sale din conferinta comuna de presa cu omologul german, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o brosura realizata cu ocazia aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Germania, brosura pe care i-a inmanat-o ministrului Frank-Walter Steinmeier. Pe coperta brosurii ar fi trebuit sa fie hartile celor doua tari. Insa, alaturi de harta Romaniei se afla harta Frantei, acoperita cu drapelul Germaniei.
"In incheiere vreau doar sa va prezint, cu ocazia aniversarii celor 135 de ani de relatii diplomatice, acest material de presa foarte frumos pe care l-am oferit deja domnului ministru Steinmeier si care prezinta in imagini, cu sprijinul colegilor de la Agerpres, istoria relatiilor diplomatice romano-germane. Sunt imagini care trec prin istoria noastra comuna si care arata cat de intense sunt, mai ales in ultimii ani, contactele dintre tarile noastre", a precizat Bogdan Aurescu, prezentand brosura.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004925 (s)