News Flash:

Pune-ti lavanda in gradina. Efectele ei te voi uimi pe loc

2 Mai 2018
940 Vizualizari | 0 Comentarii
lavanda

Prezenta in aproape toate produsele cosmetice si in cele de uz casnic, lavanda si-a facut incet loc si in curtile romanilor. Multi nu stiu insa ce beneficii are frumoasa planta, in afara faptului ca este o planta incantatoare vara si ramane verde si iarna.

1. Borduri fermecatoare de lavanda
Daca iti doresti un gard viu de flori pentru toata vara, levantica este alegerea perfecta. Vei avea flori din iunie pana in septembrie, iar daca ingrijesti corect plantele te vei bucura de ele chiar si 20 de ani. Lavanda e usor de intretinut, nu ii place neaparat apa multa si creste bine si in soluri mai putin fertile.

2. Miros imbatator in curte
Lavanda nu este doar foarte aspectuoasa, ci are si un miros cu parfum imbatator care te cucereste din prima si te si relazeaza in acelasi timp. In august poti culege flori de lavanda pe care le usuci, le lgi manunchi i le pui in casa, ca sa-ti parfumeze incaperile si sa tina departe moliile.

3. Lavanda alunga insectele si tantarii
Daca pentru oamenii lavanda are efecte benefice, insectele nu se impaca cu ea. Astfel, daca vrei sa scapi de tantari, planteaza o bordura cu lavanda pe langa aleile de langa casa. Pune manunchi de lavanda uscata in casa si va avea acelasi efect.

Originea lavandei
Numita si levantica, acest arbust mic este originar din regiunea mediteraneeana, atinge inaltimea de 30-60 cm. Tulpinile sale sunt verticale, iar frunzele inguste, verzi-argintii. Toate partile plantei au un miros placut, dar cele mai aromate sunt florile.
Romanii foloseau lavanda pentru a-si parfuma apa de baie, iar ea a ramas una dintre cele mai populare si cunoscute plante. Micile flori violacee apar in conuri dupa frunze, in timpul verii.
In scop terapeutic se folosesc florile, care sunt uscate si folosite la prepararea de infuzii si capsule, sau pot fi procesate pentru extragerea uleiului esential (esenta de lavanda).

sursa: landia


tantarii originea lavandei lavanda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006295 (s)