News Flash:

PSD va vota Legea pensiilor speciale pentru parlamentari

15 Decembrie 2015
1090 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea1 1
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, luni, ca social-democratii vor vota marti noua lege privind pensiile parlamentarilor, dupa cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis, precizand ca ea nu poate respinsa cu totul, iar noua forma este mai buna decat cea initiala.

Dragnea a explicat ca Parlamentul a adus modificari legii initiale, aducand proiectul intr-o forma mai buna, desi PSD ar fi respins cu totul o initiativa privindpensiile speciale ale parlamentarilor

"Suntem intr-o situatie extrem de ciudata, din pacate. Daca se respinge cererea de reexaminare inseamna ca ramane in vigoare legea in forma initiala, ceea ce chiar nu e in regula. (...) Sa vedem maine ce va iesi", a spus Dragnea.
Liderul PSD a adaugat ca nu se mai poate intarzia raspunsul la solicitarea presedintelui Iohannis, "pentru ca se forteaza Constitutia", astfel incat este obligatoriu ca maine sa fie acordat un vot, iar social-democratii "categoric" vor vota in favoarea cererii de reexaminare, pentru ca prima varianta era inacceptabila. 

"Trebuie sa iasa o lege care sa inchida termenul constitutional", a spus Dragnea, referindu-se la perioada pe care Parlamentului o are la dispozitie pentru a vota asupra unei solicitari de reexaminare venita de la presedintele Romaniei.

Conducerea Parlamentului a aprobat, luni, solicitarea liderul grupului PSD din Camerei Deputatilor Marian Neacsu privind introducerea legii pensiilor speciale pentru parlamentari pe ordinea de zi a plenului de marti, a declarat vicepresedintele Camerei, liberalul Ludovic Orban. Liderul grupului PSD din Camerei Deputatilor, Marian Neacsu, a propus introducerea pe ordinea de zi a legii pensiilor speciale. (...) Am votat impotriva. Legea pensiilor speciale a fost introdusa suplimentar pe ordinea de zi a Birourilor Permanente reunite pentru a fi supus dezbaterii in plen, cel mai probabil marti", declarat liberalul Ludovic Orban.

dragnea iohannis constitutia marian neacsu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1339 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006833 (s)