News Flash:

PSD a convocat luni CEx. Tutuianu: O noua schimbare de guvern ar fi o sinucidere politica

14 Ianuarie 2018
933 Vizualizari | 0 Comentarii
psd

PSD a convocat sedinta Comitetului Executiv luni, la sediul din partidului din Kiseleff, pentru a transa situatia din partid, potrivit surselor MEDIAFAX, mai multi membri social-democrati solicitand intrunirea CEx cat mai urgent.
Presedintele Comisiei SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a solicitat convocarea urgenta a CExN al partidului, precizand ca o impune situatia din ultimele zile, la acest apel raliindu-se fostul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, si liderul PSD Neamt, Ionel Arsene. De asemenea, aceeasi solicitare au facut-o primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, filiala din Vaslui a PSD si social-democratii din judetul Olt.

Buzatu(PSD): Nu putem accepta autonomizarea deciziilor Guvernului,asteptam clarificarile premierului

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, sustine ca PSD nu poate accepta o autonomizare totala a deciziilor Guvernului, fiind asteptate in sedinta CEx de luni clarificari din partea premierului Mihai Tudose fata de mai multe chestiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Dumitru Buzatu a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX ca este nevoie in permanenta de consultare, in conditiile in care ar fi lucruri pe care majoritatea nu le poate accepta, iar atunci echipa guvernamentala trebuie sa isi revizuiasca solicitarile.

„Voi sustine in CEx o linie mediana, vom vedea ce rezulta in urma discutiilor, poate vine cineva si isi pune cenusa in cap, sa vedem ce atitudine adopta. Chestiunea este foarte serioasa, nu poate PSD si majoritatea parlamentara care sustine Guvernul sa accepte o autonomizare totala a deciziilor Guvernului. E nevoie in permanenta de consultare, poate sunt lucruri pe care majoritatea nu le poate accepta si atunci echipa guvernamentala trebuie sa isi revizuiasca solicitarile. In primul rand este strict necesara o clarificare a premierului vizavi de mai multe chestiuni, iar fara o astfel de clarificare, probabil ca lucrurile vor evolua intr-un sens nefavorabil pentru echipa guvernamentala”, a spus Buzatu.

Intrebat daca ar putea urma un caz Grindeanu 2 dupa sedinta CEx, liderul PSD Vaslui a raspuns ca spera sa fie evitat un astfel de deznodamant.

Dumitru Buzatu a mai spus ca liderii PSD asteapta, in sedinta CEx, si ca premierul Tudose sa isi respecte cuvantul dat cand a fost investit Guvernul.

Adrian Tutuianu: O noua schimbare de guvern ar fi o sinucidere politica pentru PSD

O noua schimbare de guvern ar fi o sinucidere politica pentru PSD, avertizeaza fostul ministru al Apararii, Adrian Tutuianu, care crede ca performantele economice inregistrate in 2017 au fost, in mare parte, anulate de conflictul intern.

Senatorul PSD, Adrian Tutuianu, a scris, sambata, pe pagina sa de facebook, ca „a luat act de intentia convocarii sedintei Comitetului Executiv National pentru ziua de luni, 15.01.2018, la cererea mai multor lideri ai partidului”, declarandu-se „ingrijorat” de evolutiile interne din partid.

„Sunt ingrijorat cu privire la evolutiile interne din partid si cred ca ne aflam intr-un moment de rascruce. Performantele economice inregistrate in anul 2017, cresterile de salarii si pensii si alte lucruri bune ale guvernarii au fost, in buna parte, anulate de conflictul intern. Consiliile Judetene, primarii, oamenii din judete au nevoie de un guvern care sa le sprijine proiectele. #Romania are nevoie de stabilitate pentru a continua sa se dezvolte. Oamenii asteapta de la noi rezultate, locuri de munca mai bine platite, autostrazi, scoli, spitale etc. Nu cred ca putem sa o luam mereu de la capat din 6 in 6 luni. Ar fi sinucidere politica pentru Partidul Social Democrat o noua schimbare de guvern. O demisie a Primului Ministru sau o noua motiune de cenzura impotriva propriului guvern ar duce partidul din nou la mana presedintelui Iohannis (pentru desemnarea premierului) si la un vot in Parlament, ambele situatii creatoare de incertitudini”, a scris Tutuianu pe facebook.

Fostul ministru este de parere ca oamenii din partid trebuie sa dea dovada de responsabilitate si sa constientizeze gravele prejudicii de imagine pe care le poate inregistra partidul, precum si riscul „aruncarii tarii in instabilitate politica”.

„Este datoria noastra sa fim lucizi. Trebuie sa strangem randurile, sa analizam care este cea mai buna solutie pe baza unei decizii colective si democratice, facand apel la toti oamenii competenti care pot da un plus actului de guvernare. Nu sunt de acord sa sacrificam partidul si guvernarea pentru rafuielile si ambitiile personale ale unor lideri! Am fost si raman un om de partid. Militez pentru unitatea acestuia, diversitatea de opinii si pentru luarea deciziilor in structurile statutare”, a mai scris Tutuianu.

Felix Stroe : Premierul are responsabilitatea guvernarii, dar trebuie sa aiba si decizia

„E necesar ca din Guvern sa faca parte cei mai pregatiti oameni pe care ii are partidul. Imi doresc ca de aceasta data organizatiile locale sa fie mai implicate, pentru ca nu e normal sa decida doar o mana de oameni. Partidul suntem noi, toti cei care am muncit pentru a castiga increderea romanilor. Premierul are responsabilitatea actului de guvernare dar trebuie sa aiba si decizia”, a transmis ministrul Transporturilor, Felix Stroe, presedintele PSD Constanta.

Stroe a mai spus ca spera ca la CEx sa se poarte o discutie serioasa despre cum poate fi democratizata puterea de decizie in partid si despre ce se poate face pentru ca actuala guvernare sa performeze.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005124 (s)