News Flash:

PROTESTE noi in marile orase ale tarii! Mii de persoane au iesit in strada si la Timisoara

6 Noiembrie 2015
1082 Vizualizari | 0 Comentarii
protest bucuresti
Protestele in strada au continuat, joi seara, in orasele importante din Romania, oamenii afisand mesaje dure anti-sistem si anti-coruptie, cum ar fi: "Demisia nu-i de ajuns pentru sangele ce a curs", ”Nu mai vrem pacalici in institutiile statului”, "Toti ignorantii ne omoara fratii”, "Jos ciocoii corupti".
La Timisoara, unde, miercuri seara, au protestat peste 4.000 de persoane, s-au adunat in jur de 300 de protestatari, in jurul orei 19.00, dar numarul acestora a crescut pana la peste 2.000 in cursul serii.
In Piata Operei, ei au formulat si revendicari dupa caderea Guvernului Ponta, pe care le-au citit in fata manifestantilor, printre acestea numarandu-se: Parlament unicameral, ridicarea imunitaii parlamentarilor si demnitarilor, schimbarea lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului, dizolvarea CNA si refacerea institutiei cu ”oameni credibili”, inchiderea TVR, dar si formarea unui guvern de tehnocrati sau anchetarea marilor averi.
Manifestantii au pornit apoi in mars prin Complexul Studentesc din oras, de unde au continuat traseul spre Prefectura, in fata careia au tinut un moment de reculegere pentru victimele din Clubul Colectiv.
De asemenea, pe traseu, ei au scandat ”Hotii”, ”DNA sa vina sa va ia”, ”Iesiti din casa daca va pasa” sau ”Jos hotia”, dar au si afisat pancarte cu mesaje precum ”Vrem un stat corect, nu defect”, ”Mita ucide”, ”Iohannis, nu uita, Romania nu-i a ta” sau ”Vrem dreptate, nu imunitate”.
De la Prefectura, oamenii s-au intors in piata de unde a pornit manifestatia, iar in jurul orei 22.00 au incheiat protestul. Cateva zeci de persoane au mai ramas pentru a aprinde candele pe platoul din Piata Operei, unde de cateva zile exista un altar pentru victimele din Clubul Colectiv.

la timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004499 (s)